Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Investiční fond Jihočeského kraje letos podpořil projekty v hodnotě 1,3 miliardy korun

Investiční fond Jihočeského kraje letos podpořil projekty v celkové hodnotě 1,3 miliardy korun. Fond přiděluje peníze obcím na stavby a modernizace škol, sportovních zařízení, silnic a podobně. Celkově mezi žadatele letos rozdělil 232 milionů korun. Novináře o tom informoval v tiskové zprávě David Hocke z kanceláře jihočeského hejtmana.

Krajský investiční fond vznikl jako projekt vedení kraje po volbách v roce 2020. Vždy spolufinancuje projekt maximálně do výše 50 procent z nákladů. Nejvíce pak na jednu akci uvolní 30 milionů korun. Letos podpořil 37 akcí, z toho sedm na Českobudějovicku, Českokrumlovsku a Písecku, pět na Strakonicku a Táborsku, čtyři na Prachaticku a dva na Jindřichohradecku. Největší dotace byly ve výši 20 milionů korun a nejmenší 800 tisíc korun.

Krajský investiční fond podle náměstka hejtmana Tomáše Hajduška (ODS) představuje další zdroj pro zaplacení připravených projektů. Obec na své záměry používá finance z rozpočtů nebo z dotací. „Kolikrát ale tyto peníze nestačí k tomu, aby mohla být stavba realizována. A tady právě pomůže krajský investiční fond,“ řekl.

Dodal, že fond podpořil například dostavbu sportovní haly v Dolním Třeboníně na Českokrumlovsku, výstavbu zimního stadionu v Plané nad Lužnicí na Táborsku nebo poskytl peníze na vybudování centra pro seniory v Táboře. Za dva roky uvolnil více než 400 milionů korun na 67 projektů v celkové hodnotě 2,6 miliardy korun.

Pro příští rok kraj připravil pro žadatele do fondu opět 230 milionů korun. Návrh musí ještě schválit 15. prosince na svém zasedání jihočeští zastupitelé.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Krajský úřad Jihočeského kraje

Štítky ČR, správa, hospodářství, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Investiční fond Jihočeského kraje letos podpořil projekty v hodnotě 1,3 miliardy korun  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.