Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Při nehodách loni zemřelo v Jihočeském kraji 49 lidí, o tři víc než v roce 2021

Loni zemřelo v Jihočeském kraji při dopravních nehodách podle předběžných informací policie a ČTK 49 lidí. Je to o tři více než v roce 2021. Nejtragičtějším měsícem roku byl říjen, kdy na silnicích zahynulo osm lidí. Naopak nejméně obětí dopravních nehod bylo v lednu, únoru, květnu, prosinci a září, v každém měsíci dvě. Nejhoršími dny roku byly středa 24. srpna a úterý 5. dubna, kdy na silnicích kraje zemřeli vždy tři lidé.

Loni se stalo v kraji 4 234 nehod, meziročně o 208 víc. Nejtragičtější bilanci má okres Český Krumlov, ve kterém na silnicích zemřelo 20 lidí. Předloni to byl Jindřichův Hradec se 22 oběťmi nehod. Naopak nejméně, osm lidí, zemřelo při nehodách na Prachaticku. Nejčastější příčinou nehody byl špatný způsob jízdy, druhou nejčastější nepřiměřená rychlost.

Několik tragických nehod se stalo loni v dubnu. Při nehodě u rybníka Staňkov poblíž stejnojmenné obce na Jindřichohradecku zahynuli 5. dubna tři muži, kteří všichni cestovali v jednom osobním autě, které narazilo do stromu. O dva týdny později zemřeli při dvou nehodách na Strakonicku a Táborsku dva lidé. V obou případech narazilo auto do stromu.

Další vážná nehoda se stala 24. srpna. Při nehodě dvou osobních aut na hlavním tahu z Českých Budějovic do Českého Krumlova zemřeli večer tři lidé, další člověk se těžce zranil. Dva muži zemřeli 10. června při srážce nákladního a osobního vozu na Písecku, na silnici mezi Českými Budějovicemi a Pískem u odbočky na Tálín. Dva mrtví, řidič a spolujezdkyně, zůstali po nehodě 31. října u města Chýnov na Táborsku na silnici I/19.

Předloni se na silnicích v jižních Čechách těžce zranilo 147 lidí, loni to bylo 129 lidí. Lehce zraněných bylo loni 1 695 lidí, předloni jich bylo 1642. Předběžná škoda způsobená při dopravních nehodách za loňský rok je 324,5 milionu korun, o 1,8 milionu méně než v předchozím roce.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, nehoda, automobilová, Jihočeský, 2022

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při nehodách loni zemřelo v Jihočeském kraji 49 lidí, o tři víc než v roce 2021  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.