Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Na víkend se v Česku mírně oteplí, bude ale zataženo s přeháňkami

Na prodloužený velikonoční víkend se v Česku mírně oteplí. V pondělí by měly nejvyšší teploty vystoupat až na 13 stupňů Celsia. Od pátku do neděle ale bude zataženo s občasným deštěm či přeháňkami. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Dnes bude ještě obloha převážně slunečná, odpoledne a večer se ale začne od východu zatahovat. Na severovýchodě pak může ojediněle i sněžit, v nižších polohách se může objevit déšť se sněhem. Nejvyšší teploty nepřekročí deset stupňů Celsia.

V noci na pátek bude znovu mrznout. V nižších polohách může mráz poškodit kvetoucí ovocné stromy. Přes den se ale teploty opět dostanou k deseti stupňům, na severovýchodě však maximálně na čtyři stupně Celsia. Bude oblačno až zataženo, zejména na východě se vyskytne občasný déšť.

Obdobně to bude vypadat na jihu Čech. „Zpočátku polojasno až skoro jasno, během dne od severovýchodu přibývání oblačnosti. Později večer místy slabý déšť, v polohách nad 700 m slabé sněžení. Nejvyšší denní teploty 8 až 11 stupňů Celsia, na horách 5 až 8 stupňů Celsia,“ uvedla v předpovědi na pátek Eva Plášilová z českébudějovické pobočky ČHMÚ. 

Sobota bude také zatažená s občasným deštěm nebo přeháňkami, ve vyšších polohách mohou být srážky sněhové. Sobota by měla být také o něco chladnější s nejvyššími teplotami okolo osmi stupňů. V neděli už se maxima dostanou přes deset stupňů, stále ale bude místy pršet. „Oblačno až zataženo, zpočátku na většině území, postupně místy občasný déšť nebo přeháňky, nad 700 m srážky sněhové nebo smíšené,“ doplnila Plášilová k předpovědi na neděli na jihu Čech. 

Velikonoční pondělí bude oblačné až polojasné, místy se ale opět mohou objevit přeháňky. V noci stále může na některých místech při déletrvající zmenšené oblačnosti mrznout, denní maxima se už dostanou až na 13 stupňů. Od úterý by pak mohly být nejvyšší teploty i okolo 15 stupňů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky velikonoce, předpověď, počasí, čhmú

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na víkend se v Česku mírně oteplí, bude ale zataženo s přeháňkami  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.