Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Další dopravní výzva pro Budějce. Uzavírka v centru potrvá tři a půl měsíce

V Českých Budějovicích se uzavře jeden z vjezdů do centra města. Již v pátek 19. května začne rekonstrukce mostu v ulici U Černé věže kvůli jeho špatnému technickému stavu. Omezení potrvá do konce srpna letošního roku.

Budějce čeká dopravní omezení. Oprava mostu uzavře vjezd do centra

Již příští rok začne v Českých Budějovicích rekonstrukce mostu v ulici U Černé věže. Jeden z vjezdů do centra bude několik měsíců neprůjezdný. Vedení města chce, aby se velká část prací provedla v létě, vybraná firma by zároveň měla pracovat ve...

Řidiči si tudy zkracují cestu z ulice Na Sadech do ulice Mánesova. Minulé vedení města se pokusilo dopravními změnami tuto zkratku zavřít, ale nyní ji mohou řidiči opět využívat, o čemž rozhodl krajský soud. Za necelé dva týdny se ale zkratka opět uzavře.

„Rekonstrukce frekventovaného mostu přes Mlýnskou stoku uzavře ulici U Černé věže od 19. května do 31. srpna 2023. Důvodem obnovy mostu je poškození jeho nosných i pojízdných konstrukcí,“ informovala novináře mluvčí města Jitka Brůha Welzlová

Při opravě vybraná firma odstraní a vymění povrch silnice i chodníků, nové bude také zábradlí. Hlavní je ale rekonstrukce mostu, kde se opraví trhliny, přespáruje se kamenné zdivo a dojde i na celkové očištění.

Opravit je potřeba most v ulici U Černé věže. Foto: Město České Budějovice

„Doprava bude převedena na objízdnou trasu ulicí Na Sadech s vjezdem na náměstí Přemysla Otakara II. ulicí Karla IV. Pěším budou k dispozici nedaleké mosty přes Mlýnskou stoku v ulicích Plachého a Kněžská,“ dodala mluvčí. Ve stejnou dobu společnost EG.D vymění stávající plynovod. 

„Vlastní opravě bude předcházet intenzivní medializace, protože se jedná o strategický dopravní uzel. Samozřejmě budeme mít striktní požadavky na vítěznou firmu, například, aby její pracovníci pracovali ve dne i v noci sedm dní v týdnu a aby uzavírka měla minimální dopad na občany, ale i na obchodníky a zásobování. Podstatná část rekonstrukce by měla být provedena v létě, hlavně o prázdninách, aby bylo vše dokončeno před začátkem školního roku, což bude požadavek v zadávací dokumentaci,“ sdělil loni v listopadu Budějcké Drbně radní Michal Šebek (ODS).

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky české budějovice, doprava, omezením, centrum, auta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další dopravní výzva pro Budějce. Uzavírka v centru potrvá tři a půl měsíce  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.