Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Vltavská cyklostezka získá nové kilometry mezi Vyšším Brodem a Loučovicemi

Na Vltavské cyklostezce letos budou nové kilometry. Informoval o tom Jihočeský kraj. Podle něj vznikne nová a bezpečnější trasa mezi Loučovicemi a Vyšším Brodem. Investice vyjde na zhruba 115 milionů korun.

Cyklisté budou mít k dispozici dalších 5,3 kilometru. Na akci, která vyjde na zhruba 115 milionů korun, získá krajský úřad dotaci od Státního fondu dopravní infrastruktury v hodnotě 30 milionů, dalších 42,5 milionu přidá IROP. 

Trasa mezi Loučovicemi a Vyšším Brodem má být díky investici bezpečnější a atraktivnějš. „Nově budovaná cyklostezka bude daleko bezpečnější a takřka po celé trase kopíruje břeh Vltavy, takže cyklistům nabídne krásné pohledy do krajiny. Povede kolem bývalého náhonu k elektrárně na pravém břehu Vltavy a posléze po komunikaci od vodní elektrárny na nádrži Lipno II. k novému propojení až do Vyššího Brodu,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek pro dopravu Antonín Krák (ČSSD).

Dosud vedla cyklostezka přes železniční přejezdy a byla kvůli poměrně velkému spádu a špatnému povrchu nebezpečná, upozornil Krák. 

Celý projekt Vltavské cyklostezky by měl měřit 189 kilometrů. Povede podél řeky a nabídne přírodní a historické zajímavosti jižních Čech. „Je to investiční akce dekády, která má potenicál cyklostezky podél Dunaje. Jsem rád, že se na projektu pracuje, další úseky budou přibývat,“ řekl Budějcké Drbně ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu Petr Soukup

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky jihočeský kraj, cyklostezka, šumava, vltava, vyšší brod, loučovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vltavská cyklostezka získá nové kilometry mezi Vyšším Brodem a Loučovicemi  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.