Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Táborská nemocnice otevřela pracoviště zaměřené na břišní orgány

Táborská nemocnice otevřela nové pracoviště na vyšetřování a léčbu některých břišních orgánů. Jde především o žaludek, tenké i tlusté střevo, játra, žlučové cesty, jícen nebo slinivku břišní. Je to jediné pracoviště tohoto druhu v okrese.

Dříve museli pacienti z Táborska na vyšetření nebo léčbu do nemocnic v Českých Budějovicích nebo Písku. Náklady na úpravu prostor a pořízení vybavení činily téměř 25 milionů korun, řekla za vedení táborské nemocnice Petra Kubešová.

„V pavilonu C nyní funguje na jednom místě soustředěná technika umožňující moderní endoskopické výkony v oblasti zažívacího traktu navigované radiologickou a ultrazvukovou technikou,“ uvedla.

Dodala, že základem je speciální rentgenové zařízení, které stálo více než 12 milionů korun. Z toho sedm milionů zaplatil Jihočeský kraj, který je jediným akcionářem nemocnice. Rentgenové zařízení umožňuje přesnější navádění jednotlivých zákroků a kombinaci různých potřebných technik.

„Nové pracoviště lze použít na vyšetřování a léčbu chorob plicních, urologických, pediatrických, ortopedických, neurologických i cévních. Pro pacienty nejen okresu Tábor, ale i širšího okolí bude nyní kvalita zdravotní péče v této oblasti v souladu s nejnovějšími evropskými trendy,“ řekla Kubešová. Nové zázemí nejvíce využívají zdravotníci z oddělení interny a radiologie.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, nemocnice, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborská nemocnice otevřela pracoviště zaměřené na břišní orgány  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.