Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Na Šumavě hoří třídírna odpadu. Hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu

Zhruba půl hodinu po půlnoci vyjížděli hasiči k požáru třídírny odpadu v hale, která se nachází ve Vimperku. Na místě zasahuje několik jednotek, velitel musel dokonce vyhlásit druhý stupeň požárního poplachu. Škoda bude v desítkách milionů korun.

Budova se nachází ve vimperské Špidrově ulici. Nejprve jeli na místo profesionální hasiči z Vimperka a dobrovolníci ze obcí Hrabice a Svatá Máří.

„Poté, co první jednotka podala zprávu, že se jedná o požár velké haly, následovalo povolání dalších cisteren a výškové techniky ze stanice Prachatice a jednotek SDH obcí Čkyně, Vimperk a Zdíkov. Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu,“ popsala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

V hale je recyklační linka separovaného odpadu. Ta hořela v plném rozsahu, navíc se v budově nachází naskladněný odpad. 


Zdroj: HZS Jihočeského kraje

„Na hořící halu je stavebně přímo přilehlá další hala, ze které hasiči vyvezli ven stroje a kterou se snaží před požárem chránit ochlazováním. Jako další posilové jednotky na požářiště přijeli profesionální hasiči ze stanice Strakonice a jednotky SDH obcí Stachy a Budilov,“ popsala zásah Matějů.

Aby měli hasiči dostatek vody, je na místě celkem 12 cisteren a další těžká technika. Hasiči mají k dispozici nouzový kontejner, kde je k dispozici zázemí. 

Velitel povolal do akce také drony a termokamery, aby bylo možné  požářiště zmonitorovat. 

Další náročný den pro hasiče. Zasahovali u požárů traktoru, lesů či polí

Od včerejšího rána až do večerních hodin vyjížděli jihočeští hasiči k požárům po celém regionu. Nejčastěji zasahovali v přírodě, kde hořela pole. Škoda za více než milion korun vznikla při požáru traktoru.

„Požár je v tuto chvíli pod kontrolou zasahujících hasičů, lokalizace byla nahlášena krátce po půl páté ranní. Zásah však stále trvá. Výše vzniklé škody bude řádově v desítkách miliónů, příčina vzniku požáru je v šetření,“ dodala Matějů. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky jihočeský kraj, vimperk, prachaticko, požár, oheň, hasiči, hala, třídírna odpadu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Na Šumavě hoří třídírna odpadu. Hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.