Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Psa nechal v autě a odešel do zoo. Udělal jsem chybu, napsal muž

Psa nechal v autě, odešel do zoologické zahrady za rodinou a přibližně hodinu tam zvíře nechal. Když ho po zhruba hodině upozornil kamarád, že na místo jede policie, tak se k vozidlu vrátil. Majitel psa nyní svého činu lituje a přiznává, že udělal chybu. Zvíře zemřelo o pár hodin později.

Celý incident popsal na svém facebookovém profilu muž, který tvrdí, že je majitelem psa. Policie v původní tiskové zprávě zmiňovala "majitelku", to ale dotyčný odmítá. A co přesně se podle jeho slov 17. července v Hluboké nad Vltavou stalo? 

Rodina přijela na parkoviště u zoologické zahrady po 14. hodině. Pes byl venku a jeho údajný majitel ho mezitím vyvenčil, dal mu vodu a jídlo a také namočil deku. Jeho partnerka mezitím zjistila, že psi do areálu zahrady nemohou. 

Tragický konec má případ možného týrání, který od pondělí vyšetřují jihočeští policisté. V autě u zoologické zahrady v Hluboké nad Vltavou nechala majitelka v autě téměř hodinu zavřeného psa. Kolabujícího zvířete si všimli svědci a zavolali...

„Mě nenapadlo nic jiného než Démona zavřít do auta. Do zoo jsem přišel okolo 14:32 za rodinou...V tu chvíli jsme zapomněli na čas, protože holky běhaly po zoo a byly zvědavý a chtěly vše vidět. Okolo 15:26 psal kamarád z clubu Static Garage, že nám kolabuje pes v autě a že tam jede policie. Přítelkyně mi to ukázala, tak jsem hned běžel k autu a věděl jsem, že jsme zapomněli na psa,“ napsal autor příspěvku. 

Ten poté podle svých slov auto otevřel a šel se psem k řece. V tu chvíli si podle svých slov uvědomil, jakou hloupost udělal. Cítil se jako "vrah, který zabil člověka". 

Muž poté vyhledal veterinářku v Hluboké nad Vltavou. Tam přijel před 16. hodinou. Zvíře se po ošetření mělo probrat. 

„Okolo půl deváté se démon snažil vstávat na všechny čtyři nohy, už jsme mysleli s paní veterinářkou, že se jeho stav lepší,“ uvedl muž.

Rodina si poté odvezla psa na chalupu i s injekcí v případě záchvatu. „Přijeli jsme na chalupu okolo 23:00, kde jsme Démonovi připravili spaní a dali mu hned kapačku, jak nám řekla paní veterinářka. A přítelkyně u něho ležela. Za 15 minut přišly děti, které byly na pejskovi závislé...okolo 23:25 dostal záchvat. Tak jsme mu dali injekci, jak nám řekla paní veterinářka. Ale nezabíralo to a pak jsme věděli, že je zle, tak jsme byli s ním do jeho úplného konce. Až když jsme to všichni obrečeli a zapálili svíčku, volali jsme veterinářce a policii, že Démon nepřežil,“ uvedl ve svém příspěvku, který redakce zeditovala a přikládá jeho celkové znění níže. 

Muž si podle svých uvědomuje svou chybu a žádá ostatní, aby z celého příběhu vynechali jeho děti. „Může za to jen a jen moje hloupost,“ napsal. Dodal, že ví, že trestu neujde. 

O incidentu informovala policie v tiskové zprávě. Psa si všiml svědek, který se snažil rozbít okénko u auta. To se však nedařilo. 

„Policisté mezitím zjistili telefon na majitelku vozu, telefon však někdo při vyzvánění zavěsil. Majitelka psa se po chvíli dostavila k vozidlu a psa vysvobodila. Pes však musel být v urgentním stavu převezen k místní veterinářce. Jak později zjistili policisté, pes mohl v autě trpět bezmála hodinu. Případ však nemá šťastný konec, veterinářka následně policistům sdělila, že pes večer uhynul,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky pes, majitel, policie, zoo, léto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Psa nechal v autě a odešel do zoo. Udělal jsem chybu, napsal muž  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.