Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Motorkář havaroval, když ujížděl policii. Poté nadýchal tři promile

Dopravní nehodou skončila honička na Českobudějovicku. Muž na crossové motorce se ujet uniknout, když spatřil policejní hlídku. Na výzvy k zastavení nereagoval. Nakonec nezvládl řízení a z motorky spadl. Ukázalo se, že je pod vlivem alkoholu.

Podezřelý je pětačtyřicetiletý muž z Trhosvinenska. „V první polovině července před polednem jel na své crossové motorce tovární značky XMOTOS XB39 bez registrační značky a zákonného ručení po místní komunikaci, kde si ho všimla hlídka trhosvinenských policistů,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Když muž policisty viděl, začal ujíždět mezi domy a snažil se zmizet v bytové zástavbě. „Policisté ho za pomocí výstražného a zvukového zařízení vyzývali k zastavení, ale na to nereagoval a po krátké jízdě, jak po silnici, tak i po účelové cestě, nezvládl svou motorku a po projetí silničním příkopem narazil do jedné z budov,“ uvedl Bajcura. 

Řidič se poté podrobil testu na alkohol, který ukázal hodnotu 3,1 promile. Stejný výsledek se ukázal i po několika minutách. „Zmíněný hříšník je pro místní policisty známou osobou, kdy často porušuje dopravní předpisy a v současně době není držitelem řidičského průkazu,“ dodal mluvčí.

Českobudějovičtí dopravní policisté v úterý zahájili úkony zkráceného přípravného řízení pro podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky. Nyní muže čekjá soud. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, motorka, motorkář, video, honička, trhové sviny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Motorkář havaroval, když ujížděl policii. Poté nadýchal tři promile  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.