Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Na nádrži Orlík u Podolska na Písecku trvá třetím týdnem zákaz koupání

Na nádrži Orlík u Podolska na Písecku trvá třetím týdnem zákaz koupání. Kvalita vody se zhoršila také na rybníku Hejtman na Jindřichohradecku, kde se rozšířily sinice. Hygienici o tom informovali ve zprávě o aktuálních rozborech.

„Voda ve sledované lokalitě u Podolska je nebezpečná ke koupání. Podle aktuálního rozboru jsou zde významně překročeny limitní hodnoty III. stupně pro ukazatele sinice, chlorofyl-a, vodní květ a byla zde opět zjištěna snížená průhlednost. Voda neodpovídá hygienickým požadavkům a pro uživatele představuje akutní poškození zdraví," uvedla ředitelka jihočeské krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová. Zákaz koupání u Podolska v této sezoně už platil od 22. června do 7. července, znovu ho hygienici vyhlásili od 13. července. Nařízení platí do odvolání.

V rybníku Hejtman je voda nevhodná ke koupání, které hygienici nedoporučují zejména dětem, těhotným ženám nebo lidem trpícím alergií a s oslabeným imunitním systémem.

Nejlepší podmínky jsou u lipenské pláže v Černé v Pošumaví a u Staňkovského rybníku. Na obou místech je voda vhodná ke koupání. Zhoršenou jakost vody evidují hygienici na nádrži Orlík u Radavy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na nádrži Orlík u Podolska na Písecku trvá třetím týdnem zákaz koupání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.