Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

České Budějovice investují do opravy škol o prázdninách více než 100 milionů

České Budějovice investují do opravy základních škol o letních prázdninách více než 100 milionů korun. Je to podobná částka jako v minulých letech. Některé opravy město rozloží do více let. Řekla to mluvčí českobudějovické radnice Jitka Brůha Welzlová.

Výstavba sportovní haly ve dvorním traktu v základní škole Dukelská za 33,5 milionu korun začala letos v květnu a skončí za rok. Pod novou přístavbou navíc vznikne parkovací stání a na střeše oplocená terasa.

V základní škole Nerudova je v plném proudu rekonstrukce školní kuchyně a jídelny. Stavební práce včetně gastro zařízení za 33,6 milionu ocení žáci i učitelé hned v září. Nástavba tělocvičny, dva cvičební sály, posilovna, šatny, umývárny i bezbariérový přístup do navazujících objektů svislou plošinou a vnitřním výtahem. To vše vzniká v základní škole Máj I za více než 36 milionů korun. Otevírat by se tady mělo na začátku školního roku v září 2024," řekl náměstek českobudějovické primátorky Petr Maroš (ODS).

Dodal, že například v Matici školské vznikají multifunkční učebny cizích jazyků. Ve škole v Nové ulici řemeslníci vyměňují okna, v základní škole Kubatova opravují nádvoří, střechu i rozvody elektřiny a staví tam učebnu polytechnického vzdělávání.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město České Budějovice

Štítky ČR, školy, správa, opravy, základní, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České Budějovice investují do opravy škol o prázdninách více než 100 milionů  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.