Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Nové hřiště vzniklo díky participativnímu rozpočtu. Část projektů se nepodařilo dokončit včas

Participativní rozpočet má za cíl vybudovat projekty občanů v Českých Budějovicích. Schválení dostal plán na vybudování herního plácku na sídlišti Vltava, který je konečně hotový. Kromě již úspěšně dokončených projektů jsou však i takové, které jsou ve stavu budování.

V programu PRO Budějce byl schválen návrh s názvem Dětské hřiště – všichni spolu, který měl za cíl vybudovat v ulici Františka Ondříčka nové dětské hřiště, zejména pro obyvatele sídliště Vltava. Kromě dětských atrakcí mělo být vytvořeno oddechové místo pro maminky – lavičky, sedátka, kreslící tabule, anebo prostor pro různé sporty.

Šlo o utvoření multi-společenského prostoru, který by měl za cíl spojovat lidi všech věkových kategorií včetně hendikepovaných a seniorů.

Rozpočet je dva miliony korun, v červnu 2023 došlo na podpis se zhotovitelem, kterým je společnost Gartensta Plus a výstavba skončila v červenci.

Lavice v kině, toalety či skatepark. Obyvatelé Budějc navrhli téměř 30 projektů

Téměř 30 nejrůznějších nápadů přihlásili obyvatelé Českých Budějovic do letošního ročníku participativního rozpočtu. V seznamu jsou nové lavice pro letní kino, rozšíření skateparku u sídliště Máj či pumptrack v areálu Složiště.

Mezi další úspěšně ukončené projekty participativního rozpočtu patří například Psí hřiště v okolí Palackého náměstí, Pétanque zóna ve Stromovce, nebo Venkovní horolezecká stěna na Složišti.

Jsou ale i takové projekty, u kterých se výstavba výrazně prodloužila. Důvody jsou různé. Proč ke zpoždění dochází, vysvětlil náměstek primátorky Petr Maroš.

„Samozřejmě všechny věci jsou v procesu, někdy to trvá déle, ale na všem se pracuje. Momentálně jsem jeden projekt zastavoval. Jedná se o klubovnu pro vojenské veterány, která by měla být v Žižkovo kasárnách ve čtvrtém patře, což se mi zdá nesprávné, protože se jedná o důchodce a budova je bez výtahu. Hledáme pro ně tedy vhodnější místo,“ uvedl pro Budějckou Drbnu náměstek primátorky Petr Maroš (ODS).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Elmira Talířová

Štítky české budějovice, participativní rozpočet, pro budějce, projekty, investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové hřiště vzniklo díky participativnímu rozpočtu. Část projektů se nepodařilo dokončit včas  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.