Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Žena pod vlivem drog usedla za volant, i přestože má platný zákaz řízení

Se zákazem řízení si nelámala hlavu žena z Jindřichohradecka. Policisté ji zastavili v Českých Budějovicích, kde zjistili, že nesmí řídit auto ještě osm měsíců. Poté se navíc ukázalo, že je dotyčná pod vlivem drog.

S řidiči pod vlivem návykových látek se policisté potkávají denně, podle policejního mluvčího Milana Bajcury jde většinou o muže. 

„Českobudějovičtí dopravní policisté v krajském městě počátkem září v odpoledních hodinách realizovali případ sedmatřicetileté řidičky z Jindřichohradecka, kterou zastavili a zkontrolovali na silnici I/34 ve směru jízdy od ulice Nádražní na ulici Okružní. Žena za volant osobního vozidla tovární značky Renault Megane usedla, ačkoli má již dva měsíce vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel s trestem na dobu 10 měsíců,“ popsal Bajcura.

Žena působila zmateně, proto hlídka provedla test na zjištění návykové látky. Výsledek potvrdil přítomnost drogy Amfetamin/Metamfetamim. Odběr biologického materiálu řidička odmítla a poté jí policisté zakázali další pokračování v jízdě. 

„Ve věci byly zahájeny úkony zkráceného přípravného řízení pro podezření ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ dodal Bajcura. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, doprava, drogy, zákaz řízení, krimi, české budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Patrik Novotný

Tak šup k soudu, ať jí ti přeplacení negramoti v talárech mohou uložit další zákaz řízení nebo dokonce podmínku a ona ať může jezdit vesele dál. Pokud nezačnou padat nepodmíněné tresty a nezačnou se zabavovat vozidla, bude řízení přes zákazy řízení na denním pořádku. PS: Pokud zabavené auto není řidiče, ať si to s ním vyřídí majitel v rámci dalšího řízení. Nikdo nikoho nenutí půjčovat auta fetkám.

Čtvrtek, 28. září 2023, 10:38Odpovědět

Libor Burian

Tihle mafiáni jsou s bendopravniky z jednoho hnízda psychopatů viz na yt Mudr Jan Hnízdil Světu vládnout psychopati. Více o důvodech dnešního zmaru píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a další články zde na drbně.

Čtvrtek, 28. září 2023, 13:10Odpovědět

Libor Burian

Recidivistům vždy hned při dalším činu nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nabo doma, jinak se z toho bahna nevyhrabeme. Náramky byly vyvinuty kvůli přetíženým věznicím. Proč se nepoužívají. O důvodech dnešního marasmu píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a další články zde na drbně.

Úterý, 26. září 2023, 08:43Odpovědět

Žena pod vlivem drog usedla za volant, i přestože má platný zákaz řízení  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.