Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Strakonice otevřely nafukovací halu nad venkovním bazénem, je druhá taková v Česku

Strakonice dnes slavnostně otevřely nafukovací halu nad venkovním padesátimetrovým bazénem. Město tak získalo dva plnohodnotné sportovní bazény. Investice byla 24 milionů korun. Práce trvaly od loňského října. Přechod mezi krytým bazénem, kde jsou sprchy a šatny, zajišťuje vyhřívaný bezbariérový přechodový můstek, řekli včera novinářům zástupci radnice a Správy tělovýchovných a rekreačních zařízení města. Je to druhá taková hala v ČR, první stojí v severočeské Kadani.

„Slibujeme si od toho celoroční návštěvnost (bazénu) a uspokojení poptávky po plavání a volnočasových aktivitách našich občanů a sportovců. Byla to vynucená investice nutností rekonstruovat bazén, abychom neměli nedostatek kapacit," řekl místostarosta Rudolf Oberfalcer (Strakonická Veřejnost). V roce 2021 totiž město opravovalo halu krytého bazénu, lidé tak neměli kde plavat a radnice hledala náhradní řešení.

Zakázku získala ve výběrovém řízení firma GHC Invest. Dělala ji v režimu design & build, což znamená, že dodala projekt a pak podle něj udělala práce. Díky hale, která se bude využívat hlavně v zimě, rozšířilo město možnosti celoročního plavání, uvedli zástupci radnice. Hala má rozměry 58 x 30 x 9,5 metru. Nafukovací halu propojil s nynější krytou bazénovou halou vyhřívaný přechod. Hala se vyhřívá díky rekuperaci tepla mezi plaveckým a zimním stadionem, využije se odpadní teplo ze zimního stadionu.

„Ještě nás čeká spousta další práce - ochozy kolem bazénu, musíme vyřešit šatny, které jsou zastaralé, zázemí pro návštěvníky už neodpovídá dnešní době," řekl dnes místostarosta. Letní plovárnu ročně navštíví 33 000 lidí. Zkušební provoz nafukovací haly zahájily Strakonice letos v květnu.

Strakonice investují do sportovišť dlouhodobě. Město za poslední léta opravilo i střechu zimního stadionu, která byla v havarijním stavu, rovněž střechy různých tělocvičen. Loni otevřelo nový skatepark. Město také potřebuje opravit technologie na zimním stadionu, plánuje i halu na florbal, řekli dnes Oberfalcer a ředitel Správy tělovýchovných a rekreačních zařízení města Petr Prskavec.

Strakonice, v nichž žije asi 23 000 lidí, mají letos rozpočet s příjmy 622,1 milionu a výdaji 704,6 milionu korun. Schodek 82,4 milionu pokryjí z prostředků z minulých let. Hlavní investicí bude oprava Volyňské ulice, která zabere rok a půl, město počítá s náklady 120 milionů korun. Město vyčlenilo také 15 milionů korun, za něž vykoupilo akcie teplárny od drobných akcionářů.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, stavby, správa, plavání, bazén, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakonice otevřely nafukovací halu nad venkovním bazénem, je druhá taková v Česku  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.