Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Opravu lávky na sídlišti Vltava město odkládá. Je v horším stavu

Plánovaná rekonstrukce lávky na českobudějovickém sídlišti Vltava se posouvá. Sondy odhalily, že je důležitá stavba v horším stavu, a tak by práce trvaly déle, než se předpokládalo. Zároveň by bylo nutné stavbu kompletně uzavřít. Rekonstrukce lávky na Strakonické u Möbelixu se uskuteční v původním termínu od 9. října 2023.

Město o tom informovalo dnes v tiskové zprávě. Na opravu lávky poblíž autobusové zastávky Vltava-střed se dotazovali někteří čtenáři Budějcké Drbny po dopravní nehodě z minulého týdne. Ta se stala na nedalekém přechodu pro chodce. Alternativou pro pěší je právě lávka přes rušnou silnici. 

„Tak jestli uzavřou lávku, tak to chce ráno a odpoledne na přechodu hlídku. Dcera tam má zákaz sama přecházet,“ napsala například v reakci na nehodu pod facebookový příspěvěk Lucie Minaříková.

Kompletní uzavření lávky v průběhu školního roku se zástupcům města také nezamlouvá. Původně se totiž měla stavba rekonstruovat po částech. 

„Po zkušenostech s opravou lávky u Stromovky přes silnici I/3 jsme lávku Vltava-střed prozkoumali pomocí sond. Ty ale zjistily větší poškození, než jsme původně čekali, což by znamenalo prodloužení prací a nemohli bychom tedy slíbit dokončení rekonstrukce v plánovaném termínu. Původně byla oprava lávky plánovaná po částech tak, aby byl umožněn pohyb chodců. S takto omezeným provozem ale nesouhlasila Policie ČR,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek primátorky Lubomír Bureš (ODS).

Nyní by se tedy musela podle náměstka lávka uzavřít celá a na delší dobu, což je pro zástupce města nepřijatelné s ohledem na vysoký počet školáků. 

„Vzhledem k tomu, že poškození, která tam jsou, nijak neomezují statické vlastnosti lávky a nevyžadují tedy rychlý zásah, považujeme za nejlepší řešení odložit rekonstrukci až příští rok a to do období školních prázdnin, abychom zajistili co největší bezpečnost dětí. Zároveň navrhneme taková opatření, aby byl umožněn bezrizikový přechod všech chodců přes silnici,“ dodal Bureš.

Rekonstrukce další lávky na Strakonické u Möbelixu se uskuteční v původním termínu. Práce tam začnou 9. října 2023 a skončit mají 18. prosince. Po tuto dobu se lidé přes lávku nedostanou, využívat budou nedaleké světelné křižovatky. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky české budějovice, most, lávka, vltava, rekonstrukce, oprava, město, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravu lávky na sídlišti Vltava město odkládá. Je v horším stavu  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.