Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

ŘSD zahájilo tendr na přivaděč od D3 na Český Krumlov, čeká cenu 437 milionů korun

Ředitelství silnic a Dálnic (ŘSD) zahájilo výběrové řízení na stavbu přivaděče od dálnice D3 směrem na Český Krumlov. Vzniknout má 3,2 kilometru dlouhá silnice, předpokládaná hodnota zakázky je 437 milionů korun bez daně z přidané hodnoty. Na sociální sítí X to uvedl generální ředitel ŘSD Radek Mátl. Stavba má vydané a pravomocné stavební povolení a hotové výkupy pozemků.

Silnice má odpovídajícím způsobem napojit českokrumlovský region na připravovanou dálnici D3, uvádí web Jihočeského kraje věnovaném přípravě silničních staveb.

Přivaděč bude částečně novostavbou vedenou podél nynější silnice druhé třídy číslo 155 mezi sjezdem z D3 u Třebonína a Rájovem. „Stávající silnice II/155 neodpovídá svými parametry očekávaným dopravním intenzitám, které zde nastanou po uvedení dálnice D3 do provozu," uvádí krajský web. Vzniknout má také nová silnice od sjezdu u Třebonína směrem na východ k silnici první třídy číslo 3.

„Stavba 3,2 km dlouhého přivaděče od dálnice D3 směrem na Český Krumlov má vydané SP v právní moci a dokončeny výkupy pozemků,“ napsal Mátl. 

Dálnice D3 u Třebonína není zatím hotová. Loni v únoru začalo ŘSD stavět část mezi Třebonínem a Kaplicí, úsek dlouhý 8,6 kilometru chce zprovoznit koncem roku 2024. Úsek Třebonín - Hodějovice dlouhý 12,5 kilometru bude v budoucnu jednou ze součástí budovaného dálničního obchvatu Českých Budějovic. Druhým úsekem obchvatu bude 7,2 kilometru dlouhá dálnice Úsilné - Staré Hodějovice.

V provozu je 70 kilometrů D3, která má v budoucnu spojit Prahu s Českými Budějovicemi a rakouskými hranicemi. Měřit by měla 170 kilometrů. Celou D3 z Prahy k hranicím včetně středočeských částí chce stát podle ministerstva dopravy dokončit do roku 2030, jihočeskou část do roku 2026.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky ČR, silnice, stavby, D3, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD zahájilo tendr na přivaděč od D3 na Český Krumlov, čeká cenu 437 milionů korun  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.