Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Budějce lákají na hudební festival i otevření kluziště

Už v pátek se na českobudějovickém hlavním náměstí spustí provoz kluziště kolem kašny. Pátek nabídne také hudební festival Dead End v Gerbeře. V sobotu jsou na programu adventní trhy či koncert kapely Mustang Bluesride.

Pátek 24. 11.

Kluziště zahájí provoz

V pátek 24.11.2023 v 15:00 organizátoři odhalí, jak vypadá nový betlém, který je vyřezávaný přímo pro město České Budějovice na Českobudějovický advent. Vznikal v dílně sochaře Jiřího Nekoly nedaleko Týna nad Vltavou. Na to naváže v 15:30 hodin oficiální otevření kluziště, které bude zdarma k dispozici návštěvníkům až do 6.1.2024.

Dead End 2023

Českobudějovická Gerbera hostí tradiční festival Dead End, který se pyšní dvanáctiletou historií. Na třech podiích vystoupí přes 20 kapel, mimo jiné Satisfvcktion, Gutalax, Pan Lynx či německá kapela Pyogenesis a holandští Born From Pain. Akce začíná v 17:00 hodin.

Sobota 25. 11.

Mustang Bluesride v nové sestavě se zpěvačkou Bárou Urbanovou

V českobudějovické Zlaté Hvězdě vystoupí v sobotu večer kapela Mustang Bluesride. Akce začíná v 19:30 hodin. „Žádný konec v 10 hodin, ale pařba až do půlnoci. V nové sestavě se zpěvačkou Bárou Urbanovou a se spoustou nových pecek,“ zvou pořadatelé. 

Adventní thy 

Litvínovice u Českých Budějovic zvou na adventní trh. Návštěvníci se mohou těšti mimo jiné na vánoční dílničky pro děti za doprovodu vánočních písní kapely Solis Band. Akce začíná na návsi ve 13:00 a končí v 17:00 hodin. Už v 10:00 hodin se koná adventní trh na náměstí v Křemži. Tam program potrvá až do večerních hodin a nabídne cukroví, horké nápoje a další vánoční speciality. Náměstí bude po celý adventní čas zdobit nový vyřezávaný dřevěný betlém.

Neděle 26. 11.

Vánoce na Hluboké

Adventní program nabídne také Hluboká nad Vltavou. Město v neděli zve na tradiční Adventní trh v Knížecím dvoře. Akce potrvá od 10:00 do 16:00 hodin. Ve 14:00 se navíc v kostele koná Svatohubertská mše. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Českobudějovického adventu

Štítky kultura, české budějovice, akce, kulturní tipy, program

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Budějce lákají na hudební festival i otevření kluziště  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.