Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Táborské zastupitelstvo bude po více než 20 letech zasedat v jiných prostorách

Táborské zastupitelstvo bude po více než 20 letech zasedat v jiných prostorách. Kvůli posudkům statikům musí opustit budovu městského úřadu na Husově náměstí. Prosincové zasedání se uskuteční v gotickém sále 500 let Staré radnice na Žižkově náměstí. ČTK to řekl táborský starosta Štěpán Pavlík (Tábor 2020).

„Oslovili jsme vlastníky tří budov, ve kterých se nacházejí prostory přicházející v úvahu pro účel takovýchto zasedání nebo se v nich dokonce konala: přednáškový sál Centra Univerzita Tábor, velký sál spolkového domu Střelnice a konferenční sál Hotelu Dvořák," uvedl Pavlík. Cenové rozpětí za pronájem se pohybovalo od 8300 Kč do 15.000 Kč. Město se nakonec rozhodlo pro starou radnici, kde bude hradit jen energie.

„Tato významná budova na Žižkově náměstí je ve vlastnictví města a má ji ve výpůjčce Husitské muzeum, které tu nabízí pestré programy pro veřejnost," uvedl starosta.

Zasedání zastupitelstva, které bude mimo jiné schvalovat rozpočet na příští rok, se uskuteční 18. prosince. Stará radnice byla od počátku svého vzniku před 500 lety pro občanské účely postavena a sloužila pro zasedání konšelů, což byli městští radní. Je to druhý největší gotický světský prostor v zemi.

Pavlík dodal, že zatím není jisté, že ve staré radnici bude zastupitelstvo zasedat i na následujícím zasedání, nebo bude město pro jednání samosprávy hledat nový objekt. „Chtěli bychom prostory vyzkoušet na prosincovém zasedání zastupitelského sboru. Po něm situaci se zastupiteli a oběma týmy z muzea i města pečlivě vyhodnotíme a poradíme se, zdali vše funguje účelně a správně," uvedl starosta.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Dvořák / Město Tábor

Štítky ČR, správa, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborské zastupitelstvo bude po více než 20 letech zasedat v jiných prostorách  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.