Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Tento týden v Česku teploty stoupnou až na devět stupňů a bude pršet

Až na devět stupňů nad nulou stoupnou tento týden teploty v Česku. Přes den klesnou pod nulu zřejmě jen v pátek. Vyplývá to z předpovědi počasí na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Po většinu dní bude pršet nebo padat déšť se sněhem. Sněžit bude spíše jen ve vyšších polohách.

V noci na dnešek byl velký rozptyl teplot. Kolísaly mezi téměř minus šesti stupni Celsia až po více než sedm stupňů nad nulou. Na některých místech se objevila ledovka. Denní teploty se dnes budou podle meteorologů pohybovat většinou mezi pěti až devíti stupni nad nulou, ale na Moravě mohou klesnout na plus tři stupně. Místy se objeví déšť, pouze v polohách nad 1000 metrů nadmořské výšky mohou být srážky sněhové nebo smíšené.

I v dalších dnech bude přes den vesměs nad nulou. V úterý budou teploty čtyři až osm stupňů, ve středu pět až devět stupňů a ve čtvrtek dva až šest stupňů. Až v pátek může mrznout i přes den, teploty budou mezi minus jedním až plus třemi stupni. O víkendu se ale zase začne oteplovat. V sobotu bude od jednoho po pět stupňů nad nulou a do začátku příštího týdne teploty vystoupají zase na pět až devět stupňů.

Ani noci nepřinesou silné mrazy. Teploty klesnou jen mírně pod nulu. Nejchladněji bude asi v noci na sobotu, kdy bude mezi nulou a minus čtyřmi stupni. V ostatních dnech mohou teploty vystoupat až na plus šest stupňů.

Obloha bude po většinu týdne zatažená a bude pršet. Sníh bude spíše jen na horách, pouze ve čtvrtek a pátek by se mohl objevit ve všech polohách.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky čhmú, počasí, předpověď

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tento týden v Česku teploty stoupnou až na devět stupňů a bude pršet  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.