Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jihočeská města zvou mezi svátky na bohatý vánoční program

Živý betlém v Písku, Půlnoční mše v Českých Budějovicích nebo třeba Štědrovečerní vytrubování. Na to a mnohem více lákají okresní města v termínu od 24. prosince do 26. prosince. Bohatý program potěší jak děti, tak dospělé.

V Českých Budějovicích si Štědrý den můžete zpříjemnit dětskou „půlnoční“ mší. Mše pro děti a rodiče bude doprovázena zpěvem dětského sboru ZUŠ Vojtěch. Začíná v 16 hodin v Kostele svatého Vojtěcha.

Na Boží hod je na desátou hodinu ranní naplánovaná Slavnost Narození Páně. Jedná se o vánoční mši, kterou doprovodí chrámový sbor. Akce se bude konat v Kostele svatého Vojtěcha.

V Táboře se na Štědrý den ve 21 hodin na Žižkově náměstí uskuteční Štědrovečerní vytrubování. Ujme se ho Žesťový soubor Swing Band Tábor.

Ve 21:30 se pak můžete zúčastnit v děkanském kostele Proměnění Páně na hoře Tábor Půlnoční mše. O Štědrovečerní půlnoci pak v kostele svatého Filipa a Jakuba vypukne půlnoční Rybovka, neboli Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby.

Vánoční dětská hra – Poslední ovečka – má start 26. 12. v 9:30 v Masarykově domu v Táboře. Zahrají v ní děti z evangelického sboru.

V ten samý den je také naplánován koncert Táborského symfonického orchestru Bolech a pěveckých sborů z Tábora. V 16 hodin zahrají na Žižkovském náměstí Českou mši vánoční „Hej Mistře“ a vstupné je zdarma.

Na Štědrovečerní vytrubování 24. prosince láká také město Písek. Kočár, tažený koňmi vezoucí ponocného a trubače, vyjede ve 14 hodin ze sídliště Jih u Delfínů a přes jednotlivé zastávky zakončí svoji jízdu v 16:25 v Hradišti v sídlišti nad asfaltovým hřištěm. Všem zúčastněným bude ponocným popřán klidný Štědrý večer.

Na živý betlém se pak v Písku můžete přijít podívat na druhý svátek vánoční v 15:15 hodin před kostel Nanebevzetí Panny Marie. Nebudou chybět koledy a příjemná atmosféra. Ve čtyři hodiny odpoledne na to naváže vánoční koncert v podání pěveckého sboru Vox Novus z Českých Budějovic.

Na Velkém náměstí v Prachaticích zapálí město 24. prosince, deset minut před polednem, poslední svíčku na adventním věnci.

Pokud nechcete Štědrý večer trávit doma, od 22 hodin můžete vyrazit na vánoční akci v Music Clubu Hrozen. Vstupné je zdarma a na prvních 30 návštěvníků čeká dárek.

Zbytek svátků si pak můžete v Prachaticích zpříjemnit vánoční výstavou v SeniorPointu, zaměřenou na zvyky a tradice.

Pokud si přijdete na Štědrý den nakoupit do ZC retail v Jindřichově Hradci, veškerý výtěžek půjde na charitu. Nákup však musíte stihnout v čase 8:00 – 12:00.

Ve 22 hodin se můžete stavit v kostele Nanebevzetí Panny Marie a poslechnou si tak zpívanou mši vánoční v podání Chrámového sboru Adama Michny za doprovodu varhan a orchestru.

Vánoční koncert si na 26.12. připravili PS Jakoubek YMCA a hosté, a to v Kapli svaté Máří Magdalény v 16 hodin.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením Českobudějovického adventu

Štítky vánoce, jihočeský kraj, advent, kultura, program

Jihočeská města zvou mezi svátky na bohatý vánoční program  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.