Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Podmínky v lyžařských střediscích na jihu Čech poznamenalo teplo a déšť

Podmínky v lyžařských střediscích na jihu Čech v posledních dnech poznamenalo deštivé a teplé počasí. Velké areály zůstávají v provozu, ale mohou udržovat jen některé sjezdovky. Vyplývá to z informací, které poskytli provozovatelé areálů.

„Nyní lyžujeme na sjezdovce Jezerní a Spojovací. Jedná se zhruba o dva kilometry sjezdovek. V minulých dnech nám podmínky hodně zkomplikoval déšť," uvedl za Skiareál Lipno Jiří Gruntorád. V následujících dnech předpověď počasí slibuje ochlazení, s ním by mělo začít i sněžit.

„V noci mají teploty klesnout někdy až k minus 10 stupňům Celsia. Věříme, že sněžná děla pojedou naplno a k tomu snad připadne i přírodní sníh," dodal.

V provozu zůstává také šumavské středisko na Zadově. Lidé tam mohou vyrazit na sjezdovky Kobyla a Pucalka. Vzhledem k oteplení z posledních dnů však není možné upravovat trasy pro běžkaře, jelikož není dostatek sněhu.

V lyžařském areálu Hochficht, který se nachází na česko-rakouské hranici Šumavy, je v provozu 20 kilometrů sjezdovek. „Počasí na úvod roku lyžařům moc nepřeje, ale zdá se, že to nejhorší máme za sebou. Před víkendem má začít pořádně mrznout i sněžit, a proto se naši návštěvníci mohou těšit na výrazně lepší lyžařské podmínky," uvedl ředitel skiareálu Hochficht Gerald Paschinger.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podmínky v lyžařských střediscích na jihu Čech poznamenalo teplo a déšť  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.