Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dynamo letí do Turecka s pěti hráči z B-týmu. Řeší se přestup útočníka

Bez posily a se šesti odchovanci. Fotbalisté Dynama vyráží dnes na soustředění do Turecka, kde mají na programu mimo jiné tři přípravné zápasy. K moři neodletí čtyři zranění hráči, připojí se ale celkem pět fotbalistů z B-týmu a jeden z výběru do 19 let. Mezitím má vedení Českých Budějovic řešit přestup Jakoba Tranzisky.

Kdo odletí s Dynamem do Turecka? Tranziska hraje v Rakousku, odejít může Hellebrand

Už ve středu 24. ledna odletí fotbalisté českobudějovického Dynama na soustředění do tureckého Beleku. Jihočeši tam vyzvou týmy z Polska či Ukrajiny. V jakém složení ale k moři zamíří?

Jihočeši zamířili dnes ráno ze Střeleckého ostrova do Vídně, okud poletí do Turecka. Z Antalye pojedou do 40 kilometrů vzdáleného Beleku. 

„Mimo tréninkové jednotky čekají hráče také tři střetnutí s prvoligovými soupeři z Polska a Ukrajiny. Nejdříve změří naši fotbalisté síly se dvěma celky z polské Ekstraklasy - s Koronou Kielce a Górnikem Zabrze. Na závěr soustředění dojde na duel s prvoligovým ukrajinským týmem Kolos Kovalivka,“ popsal mluvčí Dynama Antonín Šrajer pro klubový web.

V nominaci na herní soustředění nejsou čtyři fotbalisté z kádru A-týmu. Individuální plány budou plnit Alen Dejanović (po operaci menisku), Ondřej Čoudek (svalový problém), Michal Hubínek (dlouhodobá bolest zad) a Tomáš Zajíc (rekonvalescence po zranění v oblasti třísel).

Kapitán Lukáš Havel také zůstane o něco déle v Česku. Ve čtvrtek 25. ledna bude totiž na Jihočeské univerzitě absolvovat státní závěrečnou zkoušku svého bakalářského studia. K týmu se proto připojí později. 

Hlavní trenér Jiří Lerch a jeho asistent Jiří Kladrubský nominovali na soustředění také pět hráčů z B-týmu, jsou to obránce Ondřej Novák, záložníci Tomáš Hák, Sebstian Böhm a Robin Polanský a útočník Martin Prášek, který v přípravném duelu s Amstettenem vstřelil dvě branky. Z devatenáctky Jiří Lerch povolal sedmnáctiletého záložníka Petra Zíku.

Mezitím se podle Dynama řeší přestup německého útočníka Jakoba Tranzisky. „Ten byl v klubu na desetidenní zkoušce. Délka zkoušky byla s Admirou Wacker předem domluvená a německý útočník se podle dohody po jejím skončení vrátil zpátky do rakouského klubu. Trenérům Dynama se Tranziska líbil a mají o něj zájem, v současné době tedy probíhají jednání o jeho příchodu. Aktuálně jsou možné všechny varianty - připojení k týmu v průběhu soustředění, připojení k týmu po skončení soustředění, ale i varianta, že se německý útočník nakonec nepřipojí vůbec,“ shrnul Šrajer.

Opak tvrdí server infotbal.cz. Ten na sociální síti X uvedl, že "navzdory oficiálnímu prohlášení Dynama České Budějovice žádná konkrétní jednání neprobíhají". Podle webu útočník klub opustil kvůli finanční nejistotě. „...a taky protože České Budějovice pozměnily původní dohodu a platové podmínky snížily zhruba o 50%,“ napsal ve středu ráno server. 

Jakob Tranziska je zpět v rakouském klubu Admira Wacker, za který už minulý týden odehral poločas při přípravném utkání. 

Je možné, že v průběhu zimní přestávky dojde ještě k některým změnám. Server infotbal.cz informoval o tom, že by České Budějovice mohl opustit Patrik Hellebrand. Záložníkovi končí v létě smlouva a zamířit by mohl do Slovanu Bratislava. 

„Jedná se o podmínkách, ve hře je návrh, že slovenský klub převezme hráčův plat, ale za transfer jako takový bude minimální nebo vůbec žádná částka,“ napsal infotbal.cz. Naopak ze Slovanu Bratislava by podle infotbal.cz mohli přijít dva mladí hráči. 

Přípravná utkání Dynama:

13. ledna, 11:00: Dynamo - Vysočina Jihlava 2:2
19. ledna, 11:00: Dynamo - SKU Amstetten 6:3
24. ledna: odlet do Turecka
26. ledna, 11:30: Dynamo - Korona Kielce (Polsko)
29. ledna: Dynamo - Górnik Zabrze (Polsko)
1. února: Dynamo - Kolos Kovalivka (Ukrajina)
2. února: přílet z Turecka

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky dynamo, belek, turecko, soustředění, sport, fotbal, přestupy, české budějovice

Dynamo letí do Turecka s pěti hráči z B-týmu. Řeší se přestup útočníka  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.