Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na sjezdovkách ve střediscích na jihu Čech stále zůstává dostatek sněhu

Přestože příroda na horách v minulých dnech připomínala spíš jarní počasí, na sjezdovkách ve větších areálech zůstává stále dostatek sněhu. Střediska jsou připravená na hlavní část sezony, která v těchto dnech s nástupem jarních prázdnin začíná.

"Máme v provozu deset kilometrů sjezdovek, na kterých leží 70 až 90 centimetrů sněhu. Ubytovací kapacita v okolí je zaplněna téměř ze sta procent," řekl za lipenský areál Jiří Gruntorád. Dodal, že provozovatelé chystají na pátek speciální akci.

Jelikož budou pololetní prázdniny, školáci získají ke skipasu také zdarma výstup do Stezky korunami stromů," uvedl.

Provoz pokračuje také na šumavském Zadově. „Podmínky po oteplení nejsou úplně ideální, ale pořád se dá krásně lyžovat. Na svazích máme přibližně půl metru sněhu. Podle předpovědi by mělo začít mrznout, takže počítáme, že bychom zase začali další sníh vyrábět," řekl Petr Vondraš ze zadovského areálu.

V pátek budou za zvýhodněnou cenu lyžovat školáci na sjezdovce ve Frymburku nad Vltavou. Pokud předloží pololetní vysvědčení, získají skipas za 100 korun.

„Tato výhoda platí nejenom pro základní školy, ale i pro studenty středních škol, učilišť a gymnázií nebo třeba i pro vysokoškolské studenty, tady se stáčí prokázat indexem se zápočtem nebo splněnou zkouškou. Navíc studenti jistě ocení náš Snowpark Tiger pro začátečníky, do kterého stačí mít zakoupený pouze skipas," uvedl Michal Černocký z lyžařského areálu ve Frymburku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na sjezdovkách ve střediscích na jihu Čech stále zůstává dostatek sněhu  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.