Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na jihu Čech bude ferrata. Vznikne díky participativnímu rozpočtu

Už tento týden v Písku odstartuje budování nové ferraty. Vznikne díky participativnímu rozpočtu na Václavských skalách. Lidé proto musí počítat se omezeným přístupem na cestě, která vede od plovárny podél řeky a na skále pod Václavem. 

„Po odborném posouzení stavu dřevin, které se vyskytují v těsné blízkosti skalního masivu, budou v následujících dnech provedeny odbornou firmou ve spolupráci s městskou společností Lesy města Písku zdravotní, redukční a stabilizační řezy vybraných dřevin. Skalní stěna, kudy povede zajištěná cesta, taktéž nástupní místo a vrcholová část ferraty, budou očištěny od nežádoucích keřových společenstev a invazivních dřevin,“ uvedl v tiskové zprávě Jan Venclík z oddělení investic a rozvoje.

Ve středu bude od 8:30 do 16:00 hodin probíhat těžba. Proto se lidé nedostanou na pěšinu. Od pátku 23. do neděle 25. února pak bude vstup zakázán, a to vždy od 8:30 do 16:00.

„Úsek, ve kterém bude průchod omezen, bude viditelně označen, v prostoru prací pak bude přítomna hlídka zhotovitele, která bude prostor střežit. Žádáme proto veřejnost, aby v uvedené době respektovala značení a pokyny zhotovitele,“ sdělila mluvčí města Petra Měšťanová.

V březnu je na programu odstranění uvolněných a volných kamenů. „Úprava povrchu skály nebude jednoduchá, odstranění nežádoucích dřevin, očištění skály a odstranění kamenů bude trvat řadu týdnů. Prostor pod skalním masivem v době probíhajících prací bude proto vyznačen, provoz pro pěší turisty a cyklisty bude v tomto úseku omezen,“ doplnil Jan Venclík. Město žádá všechny návštěvníky, aby v daném úseku dbali zvýšené opatrnosti. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zuzana Reifová

Štítky písek, ferata, novinka, jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech bude ferrata. Vznikne díky participativnímu rozpočtu  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.