Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jihočeský kraj na letošek plánuje výstavbu a opravu 60 kilometrů silnic

Jihočeský kraj na letošek plánuje výstavbu a opravu 60 kilometrů silnic druhé a třetí třídy. Chystá také rekonstrukci 16 mostů. Modernizace vozovek a mostů vyjde na 2,6 miliardy korun. Velkou část kraj uhradí ze svého rozpočtu, na některé projekty získal peníze z dotací. V tiskové zprávě o tom informoval David Hocke z kanceláře jihočeského hejtmana.

„Nechceme, aby Jihočeši trávili svůj čas na cestách déle, než musí. Každá minuta, kdy můžeme být se svou rodinou, má svou cenu. Proto stavby pečlivě plánujeme tak, aby se z našich silnic nestalo jedno velké staveniště, kterému se dá jen s velkými obtížemi vyhnout," uvedl hejtman Martin Kuba (ODS).

Kraj letos zahájí stavbu obchvatu Kaplice na Českokrumlovsku, což bude stát 210 milionů korun, a dokončí obchvat Žáru na Českobudějovicku za 192 milionů korun. Na obě akce získal kraj podporu z grantů EU. Letos také vybuduje stoupací pruh na silnici z Prachatic směrem na Volary. Silnice vede na hraniční přechod s Německem a často ji využívají řidiči nákladních automobilů. Ostatní řidiči často pomalu jedoucí kamiony předjíždějí a riskují čelní střety s jinými vozidly. Za 14 let se v úseku stalo 141 nehod, při nichž zahynuli dva lidé. Náklady na vybudování stoupacího pruhu činí 61 milionů korun.

Kvalitní silnice jsou naší prioritou. Každý den se po nich hlavně Jihočeši vydávají za prací, zábavou, k rodinám či blízkým. Chceme, aby jejich cesta byla pohodlná a bezpečná," uvedl náměstek hejtmana Tomáš Hajdušek (ODS).

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Bartoš

Štítky ČR, správa, silnice, most, opravy, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj na letošek plánuje výstavbu a opravu 60 kilometrů silnic  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.