Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jihočeští celníci zjistili 717 případů, kdy majitel auta neuhradil pokutu

Jihočeští celníci za uplynulé dva roky při kontrolách na silnicích v 717 případech zjistili, že majitel zastaveného auta neuhradil nařízenou pokutu. Řidiči jim na místě zaplatili 1,6 milionu korun. Pokud pokutu neuhradí, celníci jim ihned odeberou registrační značky a auto odstaví. Řekl to mluvčí jihočeských celníku Radek Kréda.

Stane se, že zastavíme auto společnosti, která dluží na pokutách a sám řidič s tím nemá nic společného. I tak mu ale hrozí, že jej nenecháme pokračovat v jízdě, pokud dlužnou částku hned neuhradí," uvedl Kréda. Dodal, že celníci mohou tuto kompetenci využívat od ledna 2022.

Za tu dobu na jihočeských silnicích ve 35 případech odebrali autu registrační značky, protože řidič odmítl pokutu uhradit. Vozidlo většinou musí nechat na nejbližším odstavném parkovišti. Dlužník má pak rok na to, aby pokutu uhradil, a v tom případě dostane zpátky registrační značky.

Na začátku tohoto týdne celníci zastavili řidiče dodávky s polskou registrační značkou. Zjistili, že společnost, které vozidlo patří, dluží na pokutách více než 85 000 korun.

„Řidič osobně žádný nedoplatek neměl, avšak z důvodu vymahatelnosti nedoplatku nemohl pokračovat v jízdě do doby uhrazení plné výše dlužné částky. S provozovatelem vozidla se telefonicky dohodl o zaplacení," řekl Kréda.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Poskytla Celní správa

Štítky ČR, clo, doprava, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští celníci zjistili 717 případů, kdy majitel auta neuhradil pokutu  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.