Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jihočeská policie zadržela pro krácení daně pět lidí, způsobili škodu 12 milionů

Jihočeská policie zadržela pět lidí, kteří podle ní od roku 2018 neoprávněně krátili daň. Způsobili tím škodu téměř 12 milionů korun, uvedli kriminalisté. Všech pět zadržených obvinili ze zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby ve formě spolupachatelství.

O případu informoval policejní mluvčí Jiří Matzner. Od roku 2018 v Táboře, Praze a na dalších místech podle police obvinění vytvořili po vzájemné dohodě účelově obchodní řetězec z několika společností.

„Cílem bylo krátit DPH. Hlavní obviněný, kterým byl jednapadesátiletý muž ze Strakonic, pravděpodobně vše řídil. Další obviněný čtyřiačtyřicetiletý muž z Českých Budějovic byl jednatel společností, majitel společností, pravděpodobně v rovině takzvaného bílého koně. Firmy předstíraly řádnou obchodní činnost a fingovaně uplatňovaly odpočty daní," uvedl Matzner.

Dodal, že kriminalisté se k případu dostali na základě vyšetřované sportovní kauzy z jiné části republiky. Obviněným hrozí až desetileté vězení.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Bartoš

Štítky ČR, kriminalita, daně, podvod, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská policie zadržela pro krácení daně pět lidí, způsobili škodu 12 milionů  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.