Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Šumavská obec nabízí restauraci u sjezdovky. Denně kolem projedou čtyři tisíce aut

Šumavská obec Kubova Huť na Prachaticku nabízí k pronájmu restauraci. Objekt se nachází u hlavní silnice a jen pár kroků od sjezdovky. Bývalý provozovatel se neosvědčil a obec má na provozování podle starosty srdce, ale chybí jí čas.

Nejen v zimě, kdy je Kubova Huť plná lyžařů, je v restauraci plno. I to může být pro případné zájemce lákadlem, myslí si starosta Zbyněk Klose.

„Restaurace se nachází hned u sjezdovky, nedaleko je také hřiště na discgolf. Přímo u objektu je parkoviště a hlavní silnice, po které denně projedou tři až čtyři tisíce automobilů,“ popsal starosta pro Budějckou Drbnu.

Přes obec vede i řada oblíbených turistických tras, jedna z nich míří na vrchol nedalekého Boubína. Obec protíná i železnice. Na ní se nachází dopravna, která je svou polohou ve výšce 995 metrů nad mořem nejvýše položeným nádražím v Česku.

Předchozí provozovatele restaurace se podle vedení obce příliš neosvědčil. Poté si restauraci vzali na starost právě zástupci obce. Ani tento model ale podle starosty není ideální.

„Nemyslím si, že jsou obce vhodné subjekty k tomu, aby provozovaly podobná zařízení, obzvlášť v případě těch menších. Zkusili jsme si to, provoz se zajistil, ale vidíme, že to není ono. Chce to srdce a čas, my máme jen to srdce,“ popsal Klose. 

Provoz restaurace je podle něj celoroční. Pronájem zveřejnila Kubova Huť na svém webu 19. března. Zájemci mohou obci posílat nabídky do 20. dubna. Někteří lidé už zájem měli projevit. Zástupci obce poskynou bližší informace po telefonu (608 94 14 94, 725 870 077, 721 267 867) či skrze e-mail info@kubovahut.cz.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Poskytla obec Kubova Huť

Štítky šumava, kubova huť, restaurace, sjezdovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šumavská obec nabízí restauraci u sjezdovky. Denně kolem projedou čtyři tisíce aut  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.