Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Temelíně ve středu provedu zkoušku sirén. Lidé ji mohou slyšet

Bezmála 15 minut potrvá středeční zkouška sirén v Jaderné elektrárně Temelín na Českobudějovicku. Zaměstnanci elektrárny musí zkoušku provádět dvakrát ročně. Nepřerušovaný tón v délce 140 vteřin se v temelínském areálu rozezní hned čtyřikrát

Sirény mohou slyšet i lidé v okolí elektrárny, upozornil mluvčí elektrárny Marek Sviták. Důvodem je ověření funkčnosti varovného systému v areálu elektrárny.

„První letošní zkouška připadá na tuto středu 3. dubna. Od 12 hodin energetici spustí sirény hned čtyřikrát. První dva testy proběhnou v závodním rozhlase, třetí a čtvrtý pak v celém areálu. Právě areálové zkoušky, tedy třetí a čtvrtý test, jsou zvukově výraznější a lidé v okolních obcích by tak sirénu mohli zaznamenat,“ sdělil Sviták.

Energetici dnes informovali starosty nejbližších obcí i uživatele informačního sms systému. Další zkouška by se měla uskutečnit v říjnu. 

Od začátku roku elektrárna Temelín vyrobila 4,6 terawatthodin elektřiny. „Společně s Dukovany jde o zdroje, které produkují největší množství čisté elektrické energie a podílí se tak výraznou měrou na bezemisní výrobě Skupiny ČEZ,“ dodal Sviták. 

Ohodnoť článek

Foto Poskytla JE Temelín

Štítky temelín, jaderná elektrárna, čez, siréna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Temelíně ve středu provedu zkoušku sirén. Lidé ji mohou slyšet  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.