Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Písek plánuje výstavbu čtvrti, má vzniknout v Žižkových kasárnách

Písek plánuje výstavbu nové čtvrti, která má vzniknout v objektu bývalých Žižkových kasáren. Projekt počítá se 130 byty, parkovacím domem nebo různými obchody. Město chce, aby v nové čtvrti žily především mladé rodiny. Řekla to při zasedání píseckého zastupitelstva místostarostka Petra Trambová (TOP 09).

Plánovali jsme od začátku, že Žižkova kasárna budou využita především pro bydlení. Jenom jsme řešili, jak naložíme s tím velkým prostorem. Teď máme studii, která se například zabývala i velikostí bytů," uvedla Trambová. Vedení města prosazuje, aby více než polovina bytů měla minimální dispozice 3+kk s balkonem. Písek předpokládá, že by v komplexu mohlo žít až 500 obyvatel. Celková výměra podlahové plochy bytů je téměř 10.000 metrů čtverečních.

Součástí nové čtvrti bude kromě menšího obchodního domu také mateřská škola. Její kapacita bude až 100 míst. „Museli jsme si jako vedení města určit priority, jak by měla čtvrť vypadat a pro koho ji chceme postavit. Počítáme i s menším supermarketem a jinými obchody, dalšími službami jako jsou například kavárny, abychom také zajistili i obslužnost lokality," uvedla místostarostka.

Parkovací dům by měl mít kapacitu 276 míst. V nové čtvrti by navíc byla pro parkování další stovka míst. Na ploše více než hektaru má být i veřejné prostranství. „Ve vnitroblocích domů by měla být zeleň a pro pobytový prostor venku," uvedla.

Město předpokládá, že velkou část nové čtvrti vybudují developeři. Radnice zřejmě bude stavět parkovací dům a také mateřskou školu, jejíž bude provozovatelem. „Chceme nějaké předběžné tržní konzultace, podle nichž bychom zjistili, nakolik je náš záměr ekonomicky zajímavý a bude dávat investorům smysl," řekla místostarostka.

Bývalé kasárny, kde do roku 2005 sídlil pěší pluk, se rozkládají na ploše přibližně osmi hektarů. Na rozloze zhruba 1,5 hektaru postavil soukromý investor technologické centrum. V areálu je také psychiatrická nemocnice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky písek, bydlení, byty, čtvrť, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písek plánuje výstavbu čtvrti, má vzniknout v Žižkových kasárnách  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.