Počasí dnes31 °C, zítra26 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Česko večer zasáhnou silné bouřky, bude je doprovázet silný vítr a kroupy

Dnes večer 8. června a v první polovině noci na neděli 9. června se v Česku, kromě severozápadu, objeví silné a velmi silné bouřky. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) varuje před kroupami, nárazy větru a přívalovými srážkami.

Přes střední Evropu bude postupovat brázda nízkého tlaku vzduchu k východu. Dnes večer a zejména v první polovině noci na neděli se v České republice, kromě severozápadu, vyskytnou silné a velmi silné bouřky.

V jižních Čechách je platná výstraha od 18. hodin. "Bouřky zde budou doprovázené hlavně kroupami, nárazy větru přes 65 kilometrů v hodině a přívalovými srážkami kolem 30 milimetrů za hodinu," varuje na síti X ČHMÚ.

Na Moravu a do Slezska dorazí dokonce i velmi silné bouřky, ale až později večer. Zde je v platnosti výstraha až od 20 hodin. Mohou se zde ojediněle vyskytnout přívalové srážky s úhrnem kolem 50 milimetrů za hodinu, kroupy a nárazy větru o rychlosti přesahující 85 kilometrů v hodině.

Bouřková činnost bude slábnout od západu ve druhé polovině noci na neděli. ČHMÚ také dodává, že při silných a velmi silných bouřkách mohou rychle stoupat hladiny menších toků.

V jižních Čechách je platná výstraha od 18. hodin.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ČHMÚ, pixabay.com

Štítky Bouřka, výstraha, kroupy, vítr, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česko večer zasáhnou silné bouřky, bude je doprovázet silný vítr a kroupy  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.