Počasí dnes29 °C, zítra30 °C
Středa 28. srpna 2024  |  Svátek má Augustýn
Bez reklam

U Stožce spadl na cyklistku strom, s její záchranou pomáhali záchranářům hasiči, policisté i horská služba

, aktualizováno 17. července 2024, 15:56

Dnes odpoledne spadl nedaleko Stožce na Prachaticku na cyklistku strom. Na její záchraně se kvůli zhoršené přístupnosti terénu podíleli kromě záchranářů také policisté, hasiči a příslušníci horské služby.

Součinnost horské služby, policie, hasičů a záchranářů si vyžádala dnešní nehoda u Stožce na Prachaticku. Na cyklistku projíždějící lesem tam spadl strom.

"Zdravotnická záchranná služba byla dnes odpoledne volána k vážně zraněné ženě na Šumavě. Ve 13:20 přijali operátoři informaci o pádu stromu na cyklistku v lese, poblíž obce Stožec. Pomoci vyjeli záchranáři ze základny Volary, Horská služba Šumava a vrtulník LZS," uvedla k nehodě mluvčí jihočeských záchranářů Petra Kafková.

Doplnila také, že žena byla při vědomí a se záchranáři komunikovala. "Lékař po prvotním vyšetření vyslovil podezření na středně těžké poranění v oblasti ramene a hrudníku. Záchranáři pacientce zajistili žilní vstup, podali léky tlumící bolest, provedli imobilizaci krční páteře a uložili jí do celotělové vakuové matrace. Následně byla žena za asistence horské služby šetrně dopravena k vrtulníku a poté letecky transportována do českobudějovického traumacentra," popsala Kafková. 

S transportem zraněné pomáhali také hasiči. „Profesionální hasiči ze stanice Prachatice a dobrovolní hasiči obcí Stožec a Volary pomohli s transportem zraněné ženy přes koleje do vrtulníku LZS. Provoz na železniční trati byl po dobu zásahu zpomalen, nyní je již trať v běžném režimu,“ sdělila k nehodě mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Ohodnoť článek

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky strom, pad, cyklista, záchranáři, hasiči, policie, horská služba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Stožce spadl na cyklistku strom, s její záchranou pomáhali záchranářům hasiči, policisté i horská služba  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.