Populární českobudějovickou restauraci a pivnici Masné krámy čeká rekonstrukce. Vylepšením má projít zejména technické zázemí podniku, aby si zákazníci i nadále mohli vychutnat pivo v té nejlepší kvalitě. Drobným úpravám se ale, dle zástupců Budějovického Budvaru, který restauraci provozuje, nevyhne ani samotný interiér.
„Vzhledem k tomu, že poslední úpravy se v Masných krámech dělaly již před mnoha lety, myslíme si, že nastal okamžik, kdy by si restaurace zasloužila malý refresh. Především se bude jednat o vylepšení stávajících technologií ve výčepu, skladování piva a zázemí restaurace. Péče a kvalita piva je jednou z našich nejdůležitějších priorit. Chceme tedy používat tu nejmodernější technologii, která je na trhu k dispozici,“ popsal záměr pivovaru jeho specialista komunikace František Linduška.
Přestože bude rekonstrukce primárně zaměřená na výčepní a skladovací technologie, připustil Linduška, že lehká modernizace se po letech dočká i interiér restaurace. „Pravděpodobně dojde i k drobným úpravám v interiéru, o nic zásadního ale nepůjde,“ uvedl.
Vše je zatím v úplném začátku a pivovar nyní na výsledné podobě projektu pracuje s odborníky a architekty, bližší informace proto nyní nechce zveřejnit. „Až budeme mít vše připraveno, rádi budeme naše představy sdílet s veřejností,“ ujistil Linduška.
První říjnový týden si Masné krámy připomněly přesně 70 let od svého založení. V rámci oslav přichystaly pro své návštěvníky například hrané scénky z historie Masných krámů, masný trh s lahůdkami od lokálních řezníků nebo slavnostní várku piva, na které se v Budějovickém Budvaru podíleli sami štamgasti.
K poslední rozsáhlé rekonstrukci objektu Masných krámů došlo v září roku 2007, od té doby tak uplynulo celých 17 let. Práce tehdy vyšly na 15 milionů bez DPH a projektanti si tehdy dali záležet, aby co nejméně zasáhli do historického exteriéru stavby. Interiér se však tehdy proměnil znatelně.
„Například kuchyně bude postavena na úkor čtyř kójí historického objektu. Štamgasti ale svoji restauraci poznají, protože ty typické kóje zůstávají zachované, stejně jako historický prostor. Interiér však půjde s dobou a bude modernější,“ popsal tehdy Pavel Veselý z ateliéru EIS, který měl na starosti architektonickou část řešení Masných krámů.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.