Počasí dnes14 °C, zítra12 °C
Pátek 11. října 2024  |  Svátek má Andrej
Bez reklam

Zpřístupnění školních hřišť veřejnosti se v Budějovicích osvědčilo, město projekt příští rok rozšíří

České Budějovice letos otevřely některá školní hřiště pro veřejnost zdarma. V příštím roce chce město nabídku využívání sportovišť u škol rozšířit. Za půl roku, po který byla letos poprvé některá hřiště otevřena pro veřejnost, je navštívilo 12 tisíc lidí.

„Mám velkou radost z toho, jak obyvatelé tenhle projekt přijali. Od Velikonoc navštívilo Naše plácky zhruba 12 tisíc lidí, často tam chodí celé rodiny s dětmi, ale i sportovci. Skvělé je i to, že se nevyskytly prakticky žádné problémy s provozem, nikdo nic nerozbil ani nepoškodil," uvedl náměstek českobudějovického primátora Petr Maroš (ODS).

Město veřejnosti zdarma zpřístupní některá hřiště u základních škol

Náš plácek je název nového projektu, ve kterém chce město České Budějovice zpřístupnit veřejnosti některá hřiště u základních škol. Důvodem je poptávka po volnočasových plochách, které by mohli lidé ve městě užívat. Projekt zatím město spustí ve...

Hřiště byla otevřena do konce října o víkendech, svátcích a prázdninách od 8:00. V tu dobu za ně nezodpovídaly školy, ale nahradila je organizace Sportovní zařízení města České Budějovice. Letos mohla veřejnost využívat hřiště u základních škol Bezdrevská, Grünwaldova a Pohůrecká.

"Musím říct, že se nápad osvědčil a na příští rok chystáme jeho další rozšíření. Určitě počítáme s tím, že počet otevřených sportovišť v příštím roce vzroste. V tuto chvíli zvažujeme několik variant, ve hře jsou hřiště u základních škol Máj II a L. Kuby v Rožnově. Nadále tedy platí, že chceme podporovat pohyb dětí i dospělých napříč městem," řekl Maroš.

České Budějovice zřizují 16 základních škol. V aktuálním školním roce je navštěvuje 9536 žáků včetně 1057 prvňáků.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením města České Budějovice

Štítky ČR, správa, školy, sporty, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zpřístupnění školních hřišť veřejnosti se v Budějovicích osvědčilo, město projekt příští rok rozšíří  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.