Hygienici prověřují jednu z budějovických restaurací, nespokojená zákaznice tam v polévce našla švába

Autoři ,

Opravdu nechutné překvapení čekalo na zákaznici v jedné z asijských restaurací na českobudějovickém náměstí. Poté, co jí obsluha přinesla objednanou polévku, v ní žena našla mrtvého švába. Svůj zážitek okamžitě nahlásila krajským hygienikům, kteří případ předali Státní zemědělské a potravinářské inspekci.

„Dne 4. října jsem navštívila asijskou restauraci na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích. V jídle jsem bohužel našla švába. Ihned jsem to nahlásila na hygienickou stanici,“ sdělila redakci nespokojená zákaznice, která si přála zůstat v anonymitě.

Nespokojená zákaznice našla mrtvého švába v polévce. Autor: čtenářka Budějcké drbny

Dodala také, že situace ji rozzlobila zejména proto, že daná restaurace měla s hygienou problémy už v minulosti. „Bohužel je to zpět, to, že podnik přesunuli, nepomohlo,“ řekla.

Prověřování případu redakci potvrdili i zástupci jihočeských hygieniků. „Ano, tento podnět jsme opravdu obdrželi. Není to ale v naší gesci, a tak jsme paní odkázali na Státní zemědělskou a potravinářskou inspekci,“ popsala ředitelka Krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová s tím, že sami hygienici tento podnět na potravinářskou inspekci předali.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.

Štítky hygiena, restaurace, šváb, jídlo, české budějovice

Komentáře

Tomas Petr

Pokud si dám něco v asijské restauraci, tak je hodně pravděpodobné, že tam takového živočicha najdu. U nich je to běžná věc.. hlavně tak navyšují objem příp váhu pokrmů. Proč tam vůbec chodit.. příp proč si stěžovat když už? Každý týden je někde slyšet, jak to oni mají... Písek, Tábor, Praha, atd..

Čtvrtek, 24. října 2024, 13:50Odpovědět

Jiří Souček

„není to ale v naší gesci“ - Tohle by chtělo rozvést. Z webu (cituji): „Při svých kontrolách se inspektoři z KHS zaměřují hlavně na tyto oblasti: … Skladování a manipulace s potravinami. - Dodržování provozní hygieny. - Stavebně-technický stav provozovny. - Výskyt hmyzu a hlodavců…“ Přijde mi, že švábi v potravinách do takto definované gesce KHS docela spadají.

Pátek, 18. října 2024, 21:23Odpovědět

Přihlášení uživatele

 Přihlásit se přes Apple
Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.