Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Adventní trhy jsou na náměstí otevřené celý týden

V sobotu 26. listopadu odstartoval na budějckém Náměstí Přemysla Otakara II. letošní advent, který by měl být lepší, větší a obsazenější než adventy předešlé. O zahájení akce jsme již informovali. Během slunného pondělí jsme se na náměstí vypravili, abychom zjistili, jak vypadá v průběhu pracovního týdne.

Jak bylo od pořadelů slíbeno, nalezli jsme na náměstí velké množstí míst, kde se dal zakoupit punč, teplé i studené jídlo a samozřejmě i stránky s vánočními ozdobami, přívěšky, ponožkami a podobně.

Na náměstí můžeme rovněž najít stánky s trdelníky, grilovaným vepřovým masem, klobáskami, párky či kukuřicemi. Pokud se dobře najíte, můžete jídlo spláchnout buď pivem nebo klasickými punči, kterých nám letošní advent nabízí opravdu mnoho. Po procházce kolem dokola objevíte punče ruské, irské, francouzké, české, myslivecké, moravské i jiné.

Poprvé se letos objevily také keramické hrnky, do kterých si můžete nechat punč udělat a po zaplacení 30 korun si ho odnést domů. Hrnky na sobě mají speciální motiv, který koresponduje s letošním duchem adventu.

Pokud jste tedy ještě na českobudějovické náměstí nevyrazili, udělejte tak buď v týdnu, nebo to spojte s pátečním programem zvaným Ice ART, během něhož se budou vyrábět ledové sochy anděla či ostatních vánočních motivů. Program začíná v 15 hodin.

Autoři

Štítky advent, Přemysl Otakar II., punč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Adventní trhy jsou na náměstí otevřené celý týden  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.