Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Budějcká Světluška ve finále soutěže Rok jinak!!

Centrum pro osoby se zdravotním postižením Světluška už sedm let ( od roku 2004) pomáhá dětem a mladým lidem od 1 roku do 26 let se středně těžkým a těžkým mentálním postižením nebo se středně těžkým a těžkým kombinovaným postižením. Svou péči a služby poskytuje Světluška nejen přímo svým klientům, ale i jejich rodinám.

Světluška je centrem, které zajišťuje péči v denním a týdenním stacionáři, poskytuje široké spektrum fyzioterapeutických a psychosociálních metod – například bazální stimulaci, Vojtovu reflexní terapii, masáže,  muzikoterapii, socioterapii a další. Velký důraz klade Světluška na začlenění klientů do tzv. „normální“ společnosti. Od roku 2009 fungují ve Světlušce také speciální mateřská a základní škola, které svými specializovanými vzdělávacími programy patří k zcela výjimečným nejen v jihočeském regionu.V roce 2010 Světluška poskytla 34 klientům službu denního stacionáře a 7 klientům službu týdenního stacionáře. Získala také registraci nestátního zdravotního zařízení – obor fyzioterapie.

Výjimečnost Světlušky potvrzují nejen výsledky práce s klienty a nejen ocenění rodičů handicapovaných dětí, kteří hodnotí činnost Světlušky velmi pozitivně, ale dokazuje ji i fakt, že projekt Světlušky byl nominován do finále soutěže Nadace Vodafone Rok jinak. Soutěž, postavená na principu prolínání ziskového a neziskového sektoru a vzájemného předávání zkušeností, umožňuje profesionálům ze ziskové sektoru 1 rok pracovat pro neziskovou organizaci, aniž by museli  slevit ze svého ekonomického standardu. Nezisková organizace, ve které pracovník působí, tak získá nové fundraisingové, manažerské nebo PR know how, které by si jinak z ekonomických důvodů nemohla dovolit. Letos na podzim odstartoval již čtvrtý ročník soutěže, do kterého se se společným projektem přihlásily Světluška a Dominika Kovaříková, sales export manažerka  velkého českého pivovaru. Dominika chce Světlušce během svého Roku jinak pomoci  na základě vlastních zkušeností z komerční sféry minimalizovat náklady a optimalizovat vynakládané úsilí na fundraising, připravit dlouhodobou strategii a zavést profesionální fungování v oblasti PR a komunikace.

Projekt Světlušky a Dominiky Kovaříkové byl vybrán do finále soutěže a spolu s 11 dalšími finalisty bude soutěžit o Divokou kartu Roku jinak. Výherce Divoké karty získá grant Rok jinak automaticky, ze 11 dalších bude vybírat vítězné projekty odborná porota. Soutěž probíhá formou hlasování , možnost hlasovat je do 30.10.2011.

Projekt centra Sociální služby Světluška o.ps. a Dominiky Kovaříkové a také možnost podpořit Světlušku svými hlasy  najdete zde!

Budějcká Drbna už své dva hlasy Světlušce dala. A co vy, Budějčáci?

Štítky soutěž, finále, projekt, Nadace Vodafone

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcká Světluška ve finále soutěže Rok jinak!!  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.