Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Budějovice nemají dostatek dětských hřišť

Na území krajského města se v současné době nachází více než 30 dětských hřišť. Řada z nich ale nevyhovuje legislativním nařízením a musela být proto zrušena. Jejich kapacita je tedy nedostatečná.

Například ve čtvrti Rožnov musí maminky z nových bytových domů u trolejbusové točny jít na nejbližší hřiště přibližně patnáct minut. „Nakonec jsme si museli vybudovat aspoň pískoviště sami před domem, jinak by si děti snad hrály na silnici,“ říká Lucie Vostracká. Přitom tady v okolních domech bydlí 80% mladých rodin s dětmi, takže by se sem dětské hřiště určitě hodilo. Kdyby bylo poblíž, mohl by tam syn chodit i sám, ale když je takhle daleko, je to nemyslitelné.“

„Finanční prostředky jsou omezené,“ říká náměstek primátora Kamil Calta. „Rada města se proto rozhodla dát možnost občanům, aby sami vybrali, kde by si přáli výstavbu dalšího nového hřiště,“ vysvětlil náměstek. Lidé tak mohou své návrhy posílat e-mailem na adresu detskehriste@c-budejovice.cz, nebo v písemné podobě na adresu Bayerová Monika, sekretariát náměstka primátora Ing. Kamila Calty, Magistrát města České Budějovice, náměstí Přemysla Otakara II. č1, 2, 37092, české Budějovice.  Termín doručení všech návrhů je 15. srpna.

Autor: Olga Píšová, Budějcká Drbna

Štítky dětské hřiště, Rožnov, Přemysl Otakar II., České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějovice nemají dostatek dětských hřišť  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.