Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Českobudějovičtí policisté dopadli vykradače firem, způsobil škodu přes 400 tisíc korun

Policisté z Českých Budějovic dopadli čtyřiatřicetiletého zloděje, který vykrádal firmy ve městě. Zatím mu prokázali nejméně 13 vloupání, řekla v úterý policejní mluvčí Regina Tupá.

 

Podezřelý muž se specializoval především na krádeže vloupáním do firem. Za použití násilí se v době od února do srpna letošního roku postupně vloupal v nejméně 13 zjištěných případech do firemních objektů na různých místech v Českých Budějovicích.

"Na místě bylo terčem jeho zájmu kancelářské vybavení, pracovní nářadí, elektronika, mobilní telefony, fotoaparáty, peníze, platební karty, ale i dárkové a upomínkové předměty. Celková škoda, včetně škody vzniklé poškozením, kterou jednáním způsobil, činí nejméně 400 000 korun," řekla Tupá.

Podezřelý muž nyní čelí trestnímu stíhání pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže vloupáním, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

"Státnímu zástupci policisté podali podnět k návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Pokud soud rozhodne o jeho vině, hrozí mu trest vězení až do pěti let," dodala Tupá.

Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky vloupání, České Budějovice, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovičtí policisté dopadli vykradače firem, způsobil škodu přes 400 tisíc korun  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.