Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Českobudějovičtí policisté zadrželi prodejce pervitinu, skončil ve vazbě

Českobudějovičtí policisté zadrželi dvaatřicetiletého prodejce pervitinu, skončil ve vazbě. Policejní mluvčí Milan Bajcura řekl ve středu, že muži zatím policisté prokázali prodej více než 10 gramů drogy za 150 tisíc korun.

Obviněný muž na Českokrumlovsku vyráběl drogy k následné distribuci a při domovní prohlídce jich u něho policie našla 4300 miligramů. Dále se našly v bytě chemikálie na výrobu drog. Na základě souhlasu státního zástupce byl podezřelý zadržen a umístěn do vyšetřovací vazby.

Kriminalisté však také objasnili předešlé trestné jednání muže, který se kromě výroby a distribuce drog živil i překupnictvím kradených věcí.

„Do současné doby mu bylo prokázáno, že nakoupil a pak prodal speciální horské jízdní kolo Coratex, malý moped Babetta, pracovní zemní stroj, kopírku Canon, vltavíny a polodrahokamy, vše v celkové hodnotě 372 tisíc korun. Kriminalisté při domovní prohlídce našli i vojenskou opakovací pušku systému Mannlicher s větším množstvím nábojů," řekl Bajcura.

Muž si vyslechl obvinění ze spáchání přečinů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, podílnictví a nedovolené ozbrojování, hrozí mu několikaleté vězení.

Autor: Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky droga, Canon, CORATEX, a.s., okres Český Krumlov, Mediafax, Babetta, metamfetamin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovičtí policisté zadrželi prodejce pervitinu, skončil ve vazbě  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.