Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Cestování českobudějovickou MHD nebude v první školní den zdarma

Českobudějovický dopravní podnik neudělá výjimku a nepovolí na první školní den, tedy 1. září cestování autobusy a trolejbusy zdarma. informoval o tom mluvčí podniku Radek Filip.

V posledních týdnech se objevilo několik různých informací a nebylo jasné, jak bude provoz MHD v krajském městě první školní den vypadat. Přitom v některých předchozích letech si cestující nemuseli v tento den jízdenku kupovat.

"Cestování zdarma nemělo v předchozích letech odpovídající efekt v podobě snížení dopravní zátěže ve městě a pro dopravní podnik znamenalo značný propad v tržbách za jízdné," uvedl Radek Filip.

Denní ztráta na jízdném byla okolo 200 tisíc korun. Přesto byla akce směřována k tomu, aby v tento den lidé nechali více automobily doma a jezdili po městě městskou hromadnou dopravou.

"V MHD v Českých Budějovicích bude 1. září platit běžný tarif jízdného. V budoucnu bychom raději možnost cestování MHD zdarma spojovali s omezením vjezdu automobilů do centra města v rámci akcí podporujících využívání veřejné dopravy." uvedl předseda představenstva Dopravního podniku Slavoj Dolejš.

Autor: René Kekely, Mediafax

Štítky městská hromadná doprava, dopravní společnost, jízdné, Mediafax, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cestování českobudějovickou MHD nebude v první školní den zdarma  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.