Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Díky rychlé práci objevili strážníci další kradená kola

Dne 3. 10. 2011 v 20:50 hod. obdržela hlídka strážníků MP ČB oznámení o odcizení dvojice horských kol, ke kterému mělo dojít u hudebního klubu na Vrchlického nábřeží.

Jelikož se strážníkům na místě události přihlásila nešťastná dvojice, žena s mužem ve věku 18 a 30let, mohli dostat všechny hlídky městské policie detailní popis ukradených kol doslova během několika málo okamžiků a to včetně výrobce, barvy a jiných markantů typických pro daná kola. 

V tu chvíli mohlo začít pátrání, které ve 2:20 hod. skončilo úspěchem. Díky výše popsané události z předešlého večera se hlídky strážníků MP ČB zaměřili především na kontroly podezřelých osob a jízdních kol. Při jedné takové v Blahoslavově ulici pak slavili úspěch. Zde si hlídka strážníků při kontrole oblasti všimla podezřelé ženy, která se při spatření hlídky pokusila ukrýt v jedné ze zdejších garáží.

Hlídka proto ihned zamířila k místu, kde se osoba ukryla a vyzvala ji, aby garáž okamžitě opustila. Dvaatřicetiletá žena proto ihned vyšla ven a strážníkům uvedla, že zde přebývá legálně, a že se ničeho nedopustila. Při jednání s touto osobou si však hlídka povšimla dvou přikrytých jízdních kol, které nápadně připomínali ta, která byla před několika málo hodinami odcizena. Z tohoto důvodu byl telefonicky zkontaktován i majitel kol, který hlídce ještě jednou ukradená kola popsal. Po jeho sdělení pak bylo zřejmé, že kola v garáži patří jemu a jeho přítelkyni, kterým byla na nábřeží odcizena.

Z tohoto důvodu byla o celé události vyrozuměna i hlídka Policie ČR, která si celý případ od strážníků převzala.  

Autor: Václav Sup, Městská policie ČB

Štítky garáž, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky rychlé práci objevili strážníci další kradená kola  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.