Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dobrovodský potok v Českých Budějovicích pohlídá vodoměrná stanice

Místní hlásný profil v podobě pevné vodoměrné stanice se nyní buduje na Dobrovodském potoce pod mostem na rozhraní Českých Budějovic a Dobrou Vodou v sousedství ulice U Křížku. Primátor Českých Budějovic Juraj Thoma (HOPB) řekl v pondělí agentuře, že stanice začne sloužit od května.

Stanice, která začne sloužit svému účelu od letošního května, je spojena železobetonovou šachtou s korytem potoka a vybavena ultrazvukovým snímačem úrovně hladiny.
„Informace o výšce hladiny se bezdrátově přenesou na řídící pracoviště Městské policie a zařadí do centrálního varovného systému VISO,“ poznamenal primátor Thoma s tím, že zřízení místního hlásného profilu je reakcí na relativně časté vylévání Dobrovodského potoka po celé délce jeho toku.
„Díky tomuto zařízení můžeme v dostatečném předstihu upozornit obyvatele, kteří mohou v předstihu ochránit svůj majetek. Například odvézt auta z garáží na Pražském předměstí,“ uvedl primátor.
Napájení stanice zajistí solární panel umístěný na střeše budovy v kombinaci s akumulátorem. Koryto potoka bude v úseku stavby chránit kamenná dlažba.
„V rámci úprav bude odstraněna stávající dešťová nádržka včetně oplocení. Dojde k obnově plynovodu a vedení veřejného osvětlení, celý prostor pokryje zemina,“ dodala Petra Kamišová z oddělení krizového řízení.
Náklady na stavbu dosáhnou 1, 17 milionu korun včetně DPH. Přislíbená dotace z Operačního programu Životní prostředí by podle primátora měla pokrýt takřka tři čtvrtiny nákladů.

Dobrin Stojcev

Štítky České Budějovice, potok, Juraj Thoma, Občané pro Budějovice, Dobrá voda, a.s., primátor, Dobrovodský potok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovodský potok v Českých Budějovicích pohlídá vodoměrná stanice  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.