Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Doprava

SJÍZDNOST: Silnice na jihu Čech jsou sjízdné se zvýšenou opatrností

Všechny silnice v Jihočeském kraji jsou sjízdné pouze se zvýšenou opatrností. Většina vozovek zůstává po chemickém ošetření mokrá. Na Jindřichohradecku však musí řidiči počítat s tím, že na komunikacích leží ujetá vrstva sněhu krytá posypem.

SJÍZDNOST: Na šumavských silnicích se tvoří sněhové jazyky

Na šumavských silnicích v okresech Prachatice a Český Krumlov se tvoří sněhové jazyky. Na vozovkách je ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Další silnice v jižních Čechách jsou sjízdné, některé se zvýšenou opatrností.

Posledních pár hodin si můžete v Budějcích zakoupit třináctikorunové jízdenky

Nový tarif jízdného v městské hromadné dopravě v Českých Budějovicích začíná platit už od zítřka, neděle 10. prosince. Dvacetiminutovou jízdenku za třináct korun nahradí jízdenka hodinová. A to není jediná změna.

SJÍZDNOST: Silnice v jižních Čechách jsou sjízdné se zvýšenou opatrností

Silnice v jižních Čechách jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Silničáři v noci na sobotu 9. prosince vyjížděli na Prachaticku a Českokrumlovsku, kde byly sněhové přeháňky. Teploty přes den se budou pohybovat od nuly do tří stupňů nad nulou.

Ulice Jana Čapka v Suchém Vrbném je opravená

Nevyhovující technický stav silnice i chodníků a havárie kanalizace donutily vedení města opravit ulici Jana Čapka v Suchém Vrbném. Práce začaly v polovině letošního srpna a teď už je kompletní rekonstrukce za 6,2 milionu korun dokončena.

SJÍZDNOST: Silnice na Prachaticku a Táborsku namrzají, hrozí ledovka

Silnice na Prachaticku a Táborsku dnes, v pátek 8. prosince, namrzají, hrozí ledovka. I další jihočeské silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností.

SJÍZDNOST: Kolem Lipna jsou cesty sjízdné se zvýšenou opatrností

Kolem Lipenského jezera a v okrese Jindřichův Hradec jsou silnice sjízdné se zvýšenou opatrností. Ostatní jihočeské silnice a dálnice D3 jsou suché, sjízdné bez omezení.

Z Budějc do Písku začne jezdit přímý spoj Českých drah

Z Českých Budějovic do Písku budou od 10. prosince jezdit přímé vlaky. Nový jízdní řád Českých drah přináší i další novinky. Nově denně, tedy i v sobotu, budou jezdit dva rychlíky na trati České Budějovice - Plzeň.

SJÍZDNOST: Některé jihočeské silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností

Některé jihočeské silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Silničáři vyjížděli hlavně na Českobudějovicku, preventivně, aby předešli náledí. Nejvyšší teploty v kraji budou od dvou do pěti stupňů nad nulou.

Nehoda kamionu uzavřela silnici z Českých Budějovic na Třeboň

Hlavní tah z Českých Budějovic na Třeboň dnes, ve středu 6. prosince, uzavřela nehoda nákladního automobilu. Kvůli překládce nákladu, který kamion vezl, bude silice uzavřena zhruba do 12:00 hodin.

Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.