Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Dopravní podnik posílil spoje do Včelné. Další změny mohou přijít po vyhodnocení průzkumu

S koncem uplynulého roku a nástupem nových jízdních řádů došlo k posílení několika spojů. Další obce čekají na výsledky komplexního průzkumu.

Koncem roku 2015 proběhla jednání mezi českobudějovickým dopravním podnikem a obsluhovanými obcemi ohledně možnosti úpravy spojů a s tím spojeným případným posílením. „Změnu jízdních řádů jsme dle požadavků obce upravili s obcí Včelná, kde došlo k navýšení počtu spojů,“ řekl mluvčí dopravního podniku Radek Filip.

Například Srubec by se mohl dočkat posílení provozu v průběhu letošního roku. Dále se můžou upravit i další linky či noční spoje. „V současné době vyhodnocujeme výstupy z komplexního dopravního průzkumu, který proběhl loni na podzim. Z nich vyplývají návrhy na úpravu parametrů některých linek,“ dodává dále Filip.

Problém však může nastat v případě, že výsledky výzkumu nebudou po projednání s objednavateli dopravy přípustné. „V tuto chvíli je předčasné případné změny konkretizovat.“ Na případné úpravy si tak obyvatelé Budějc a přilehlého okolí musí počkat další měsíce.

V Budějovicích již pár měsíců jezdí nové autobusy, které si cestující chválí. „Chválí si je také řidiči a navíc jednu z výhod, klimatizaci pro cestující, všichni ocení naplno až v letních měsících,“ říká dále Filip. V uplynulých týdnech musel dopravní podnik řešit také aktuální problémy s velkými mrazy. „Působily nám technické potíže zejména u vzduchové soustavy autobusů i trolejbusů, která zamrzala a některé vozy tak musely být odstavovány. Námrazu na trolejovém vedení se nám daří částečně řešit preventivním postřikem trolejí, pro který máme speciální zařízení na sběračích jednoho z trolejbusů.

Štítky MHD, bus, průzkum, dopravní společnost, Včelná, České Budějovice, Srubec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik posílil spoje do Včelné. Další změny mohou přijít po vyhodnocení průzkumu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.