Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Město zpřístupní Složiště ve směru od hřbitova v Mladém

S možností dopravního omezení po dobu až tří měsíců musí počítat řidiči využívající propojku mezi Starou Pohůrkou a Mladým. Stavební práce mají začít v březnu.

Přesný termín začátku realizace zatím není znám, ale v plánu je polovina března. V ulici Do Mladého, kterou denně využívá velké množství řidičů, se upraví vedení struskovodu, aby mohla být vybudována vyhovující cesta do areálu Složiště.

„Práce by měly trvat tři měsíce a provoz v blízkosti kruhové křižovatky bude sveden do jednoho jízdního pruhu v délce asi 25 metrů. Dojde také ke snížení rychlosti,“ upřesnila mluvčí českobudějovické radnice Jitka Welzlová.

„Toto omezení ale bude jen v čase nezbytně nutného zásahu do komunikace. Například při návozu a složení stavebního materiálu nebo betonování,“ přidal náměstek primátora Petr Holický. „Dopravní opatření vyvolalo budování cesty k areálu Složiště, kam v současné době neexistuje bezpečný přístup od hřbitova v Mladém.“

Největší překážkou pro jeho výstavbu je stávající struskovod. „Je nutné ho nejprve přemístit pod úroveň terénu a potom postavit nástupovou plochu a na ní navazující schodiště,“ dodal Holický. Náklady akce, která by měla skončit 22. června, jsou téměř dva miliony korun.

Štítky Stará Pohůrka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město zpřístupní Složiště ve směru od hřbitova v Mladém  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.