Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Lávka nad nákladovým nádražím se dočká rekonstrukce, bude uzavřena přes dva měsíce

Rada města na svém posledním zasedání projednala vypsání veřejné zakázky na opravu lávky přes nákladové nádraží v Suchém Vrbném. Lávka je v dezolátním stavu a město pro rekonstrukci využije termínů, ve kterých bude trať pod lávkou procházet generální výlukou. Celkové náklady mají být 2,6 milionu korun.

Podle náměstka primátora Petra Podholy nepůjde jen o opravu samotné nosní konstrukce, ale také chodníků kolem. A to jak ze strany Suchého Vrbného, tak z té druhé. Na straně ze Suchého Vrbného šplhají náklady k milionu korun, protože bude muset dojít k opravě nosné konstrukce pilíře.

„Tato oprava je o to složitější, že přímo pod lávkou vedou koleje, na kterých je poměrně velký provoz. Měl jsem jednání se zástupci Správy železniční dopravní cesty. Běžný postup v rámci výluky, tak jak byl z jejich strany odhadnut, je ve výši okolo pěti milionů korun,“ zmiňuje Podhola.

To je přibližně dvojnásobek částky, kterou město čeká v rámci nákladů na opravu samotné lávky. „Za tohoto stavu by město do tohoto projektu v žádném případě nemohlo jít,“ doplňuje náměstek. V letošním roce se však trať pod lávkou dostala do generelu dvouletých výluk a město se tak s opravou, na základě smlouvy se Správou železniční dopravní cesty, připojí do tohoto období.

Na základě této dohody zaplatí město Správě železniční dopravní cesty 300 tisíc korun, což je podstatně nižší částka než pět milionů korun. K opravám tak dojde v období od 16. června do 21. srpna letošního roku. Samotná rekonstrukce lávky bude rozdělena na tři etapy a pro veřejnost bude po celou dobu úplně uzavřena.

Poslední opravy byly na lávce dlouhé 104 metrů a široké 3,2 metry realizovány před jedenácti lety. Nynější oprava bude počítat s rekonstrukcí nosních konstrukcí, s výměnou fošen samotného mostu, s opískováním konstrukce a jejím opětovným natřením. Souběžně budou také probíhat opravy na přilehlých chodnících.

Foto Dominik Svoboda

Štítky oprava, lávka, rekonstrukce, Suché Vrbné, Správa železniční dopravní cesty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lávka nad nákladovým nádražím se dočká rekonstrukce, bude uzavřena přes dva měsíce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.