Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Budějce koupily dva klimatizované trolejbusy, jeden za šestnáct milionů korun

Dva nové trolejbusy budou vozit cestující na pravidelných linkách městské hromadné dopravy v Českých Budějovicích. Vozy jsou vybavené akumulátory pro nezávislý dojezd, navíc jsou klimatizované. Jeden trolejbus vyjde na téměř šestnáct milionů korun.

Dvojici moderních trolejbusů dodá plzeňská firma Škoda Electric. Osmnáctimetrové vozy typu 27Tr budou vybaveny klimatizací prostoru pro cestující i kabiny řidiče. „Trolejbusy mají špičkové parametry, s takovou specifikací dodáváme trolejbusy do České republiky poprvé. Oba vozy předáme do konce letošního roku,“ uvedl obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr. V Českých Budějovicích momentálně jezdí 58 trolejbusů.

Díky novým akumulátorům, kterými jsou dva nové vozy vybaveny, mohou technici městské hromadné dopravy lépe řešit různé mimořádné situace v provozu a efektivněji volit objízdné trasy. „To pro cestující znamená zvýšení spolehlivosti hromadné dopravy,“ uvedl mluvčí Dopravního podniku města České Budějovice Radek Filip. Podle něj bude budějcký dopravní podnik žádat tyto vlastnosti i u dalších nově nakupovaných vozů.

Zvýšení komfortu pro cestující přinese i celovozová klimatizace - půjde o první takto vybavené trolejbusy v Českých Budějovicích. Zatím mají klimatizaci pouze tři autobusy, které v Budějcích vozí cestující od loňského prosince. Dodávkou nových trolejbusů plzeňská firma navazuje na předchozí kontrakty, kdy dodala do Českých Budějovic několik desítek moderních vozidel.

Škoda Electric v lednu uzavřela kontrakt i v dalších českých městech. Plzeňská firma dodá nové trolejbusy pro dopravní podnik města Zlín, několik vozů zamíří i do Pardubic a osm nových trolejbusů bude vozit cestující v Plzni. Trolejbusy ze Škodovky jezdí ale i v řadě dalších měst České republiky, například v Brně, Teplicích nebo Hradci Králové.

Foto Matěj Večeřa | Zdroj ČTK

Štítky České Budějovice, Škoda Electric, klimatizace, Česko, dopravní společnost, ŠKODA AUTO a.s., Brno, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce koupily dva klimatizované trolejbusy, jeden za šestnáct milionů korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.