Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Oprava Litvínovického mostu zasáhne i vedlejší křižovatku

Oprava Litvínovického mostu v Českých Budějovicích zasáhne i křižovatku Mánesovy ulice a třídy Boženy Němcové. Vznikne tam nový odbočovací pruh, který by měl napomoci lepší průjezdnosti křižovatkou. Odbočovací pruh bude dokončen ve stejnou dobu jako oprava mostu, kde je konec prací naplánovaný na 15. července. Úprava křižovatky více nezkomplikuje omezený provoz v místě, řekl náměstek českobudějovického primátora František Konečný.

„Odkoupili jsme část pozemku od společnosti ČEVAK, která sídlí vedle silnice. Celá komunikace se tím pádem rozšíří a vznikne tam samostatný odbočovací pruh,“ uvedl. Momentálně se před křižovatkou ve směru od Českého Krumlova do centra města řadí vozidla do dvou pruhů. Jeden jen zčásti odbočuje doprava do ulice Boženy Němcové. Další směruje dopravu dále po Mánesově třídě. „Od léta tak bude speciální pruh na odbočení a dva povedou rovně křižovatkou,“ uvedl Konečný.

Město podle něj o pracích na rozšíření vozovky rozhodlo nyní ve chvíli, kdy zakázku vyhrála stejná firma, která opravuje vedlejší Litvínovický most. Výstavba odbočovacího pruhu začne 13. května.

Oblast Litvínovického mostu a křižovatky mezi Mánesovou třídou a ulicí Boženy Němcové patří k nejvytíženějším dopravním bodům ve městě. Je to místo, kde se střetávají vozidla přijíždějící od Českého Krumlova, Písku, Strakonic či Plzně, a také tudy jezdí obyvatelé velkých sídlišť Vltava a Máj. Často se zde proto tvoří kolony.

Foto Jan Luxík | Zdroj ČTK

Štítky Božena Němcová, František Konečný, České Budějovice, Český Krumlov, ČEVAK, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava Litvínovického mostu zasáhne i vedlejší křižovatku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.