Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Martin má svou Lucii

PR článek

Symbolicky na svátek svatého Valentýna, 14. února pokřtili zástupci Dopravního podniku města České Budějovice, a.s., druhý kloubový trolejbus Škoda 27 Tr s trakční baterií. V prosincové anketě vybrala na facebooku veřejnost k Martinovi, který byl pokřtěn loni 11. 11., jméno Lucie. 

Kmotry se stali Jan Kučera, vedoucí provozu trolejbusové dopravy a Viktor Lavička, vedoucí útvaru obchodu. Jan Kučera je navíc řidič prvního trolejbusu s označením Tr 15, který 2. května 1991 vyjel na obnovených trolejbusových linkách v Českých Budějovicích.  

„V rámci obnovy vozového parku pořídíme v letošním roce další dva tyto parciální trolejbusy“, doplňuje ředitel dopravního podniku Slavoj Dolejš. 

Trolejbus Škoda 27 Tr s trakční baterií je určen pro přepravu osob. Tomuto požadavku odpovídá rozmístění sedadel, vyčlenění prostoru pro přepravu dvou dětských kočárků nebo dvou invalidních vozíků pro přepravu tělesně postižených osob. Toto místo se nachází v oblasti druhých, resp. třetích nástupních dveří. Místo pro vozíčkáře je vybaveno úchytným systémem vozíků s možností aretace vozíku a opěrným prknem. 

Trolejbus vychází z koncepce nízkopodlažní modulární stavby. Má stoprocentní podíl nízké podlahy k ploše určené pro stojící cestující. Případné podesty a stupně pod sedadly jsou co nejvíce omezeny. Nad nutnými podběhy nad koly jsou umístěny sedačky, aby prostor pro cestující byl optimálně využit.

Trakční baterie je navržena pro jízdu o délce 22 kilometrů za den při plném vytížení vozidla při jízdě po rovině v městském provozu, se zastavením průměrně každých 300 metrů. Tuto vzdálenost je možno rozdělit do tří a více kratších úseků. Při jízdě na trakční baterii je uvažován třicetiprocentní výkon topení a plný výkon klimatizace v salónu a plný výkon topení kabiny řidiče. V rámci každého cyklu je dodržen poměr doby jízdy pod trolejovým vedením vůči jízdě na trakční baterie 2:1. Trolejbusy jsou konstruovány pro samostatný provoz na troleji při demontáži TB. 

Štítky Den svatého Valentýna, České Budějovice, Facebook, Jan Kučera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin má svou Lucii  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.